Новини от градската среда в София
03.03.2020
Възможности за финансиране
03.03.2020

Гид към България – новата платформа за всички, които искат да се завърнат в България

 

През февруари официално стартира нова онлайн платформа за всички, които искат да се завърнат в България. Платформата се казва “Гид към България” и е създадена от Тук-Там – организацията на българите с опит и образование в чужбина.

“Гид към България” събира на едно място полезна информация за живота, образованието и работата у нас. Платформата е безплатна и информира, вдъхновява и помага да останете свързани с България дори от разстояние чрез актуални и практични статии за условията за живот, кариерните възможности, икономическата среда и стартирането на собствен бизнес, семейството, образованието, културните събития, свободното време и ежедневието и дори чисто практически стъпки в целия процес на завръщане в България.

 

В Гида ще намерите:

– Над 90 статии за живот в България

– Обяви за работа и детайлни профили на водещи компании

– Калкулатор за изчисляване на стандарта на живот

– Селекция от авторски статии и интервюта на теми като култура и пътувания, начин на живот, общество, бизнес и здраве 

– Възможности за участие в кариерни събития или кандидатстване за стипендии

Стартът на “Гид към България” бе обявен на специално събитие в Missia23 с участието на г-жа Деница Сачева, Министър на труда и социалната политика, г-жа Рада Йосифова, началник отдел “Човешки ресурси” в Райфайзенбанк България, и г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017.

Радваме се, че Столичната агенция за инвестиции партнира на “Гид към България” в процеса на създаване на полезно съдържание за платформата. Екипът ни предостави данни и актуална информация за начина на живот и възможностите за бизнес в София. В сайта ще намерите статиите Индустрията на изнесените услуги в България и Стартъп и иновационната среда в София.

X