Гид към България – новата платформа за всички, които искат да се завърнат в България
03.03.2020
Предстоящи събития в София
03.03.2020

Възможности за финансиране

 

Банка ДСК и Европейският инвестиционен фонд подписаха споразумение за отпускане на кредити на обща стойност 70 млн. лв., гарантирани по европейската програма COSME. Средства ще бъдат предоставяни на малки и средни фирми от почти всички сектори на икономиката (изключение са дейностите, свързани с алкохол, хазарт, оръжия и др.) при размер на гаранцията 50% от стойността на кредита, а срокът е до 10 години от отпускането му.

***

INNOWWIDE отваря два фонда за финансиране на иновативни малки и средни предприятия (МСП) и стартиращи фирми, приоритетно насочени към пазарите на развиващите се страни с големи икономики (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Мексико и др.), както и към развити страни.

Проектите трябва да имат продължителност до 6 месеца. INNOWWIDE ще  предоставя безвъзмездна помощ от 60 000 евро за всеки проект. Крайният срок за кандидатстване е 31 март 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

***

Европейската комисия стартира кандидатстването за наградата на ЕС за жени иноватори 2020 (EU Prize for Women Innovators 2020). Наградите отбелязват работата на изключителни жени, които стимулират изследванията и иновациите и вдъхновяват следващите поколения млади момичета. Кандидатствайте до 21 април тук.

***

Стартиращи компании от финтех сектора могат да се включат във второто издание на програмата за иновации на Visa в партньорство с фонда за рискови инвестиции Eleven. Избраните екипи ще преминат през шестмесечно обучение за по-бързо развитие и комерсиализация на продукта или услугата им. Участниците ще имат възможност да получат инвестиция от 100 хил. евро.

Търсят се решения с фокус към бъдещето на търговията, банкова трансформация, подобряване на клиентското преживяване и др. Инициативата тази година насърчава участието и на устойчиви решения, проекти в областта на социалното предприемачество и участието на повече жени. Срокът за кандидатстване е до 15-ти март с попълване на този онлайн формуляр

 

X