Възможностите за разширяване към нови пазари: ИНДИЯ
09.10.2019
Coursera открива офис в София с придобиването на Rhyme Softworks
09.10.2019

Genius Sports отвори в София офис за по-голям екип

 

Базираната в Лондон Genius Sports откри нов по-голям офис в София с план да разшири екипа си до 400 човека. Компанията разработва ИТ решения за проследяване и събиране на данни и статистика в реално време от спортни състезания по футбол, волейбол, баскетбол, голф и др. Нейни клиенти са спортни федерации, професионални лиги, компании за залагания, а данните й достигат до 30 милиона души по света. 

Новият по-голям офис в София се намира в Бизнес център “Мегапарк” на бул. Цариградско шосе. Разширеният екип ще работи по управлението на данни, които фирмата получава и дистрибутира в над 150 страни. Организацията вече набира специалисти за 12 различни позиции, свързани с програмиране, анализ на данни, контрол на качеството и др. 

Genius Sports е в България от 2015 г. Централата й е в Лондон, като компанията има представителства в още 15 локации на 6 континента.

“Инвестирахме в България преди четири години и успяхме да привлечем впечатляващи таланти, да изградим една от най-големите ни глобални локации, от които успяваме непрекъснато да подобряваме продукти от решаващо значение за бизнеса, на които разчитат един от най-големите марки в спорта и залаганията”, казва Стивън Гарднър, главен директор „Услуги и доставки“ в официалното прессъобщение на Genius Group.

X