Genius Sports отвори в София офис за по-голям екип
09.10.2019
Първи доклад за състоянието на финтех сектора в България
09.10.2019

Coursera открива офис в София с придобиването на Rhyme Softworks

 

Глобалната платформа за онлайн обучение Coursera обяви придобиването на американско-българската стартираща компания Rhyme Softworks и нейния продукт, който позволява на разработчици бързо и лесно да създават обучаващи проекти, достъпни през интернет браузър.

Това е първо придобиване за онлайн платформата за образование. Днес пазарната оценка на Coursera възлиза на над 1 милиард долара, работи с около 190 университета и предоставя над 3 600 онлайн курсове на 43 милиона курсисти, преминали през платформата от създаването й през 2012 г.

С придобиването на Rhyme Softworks, Coursera стартира и новата си услуга, наречена Coursera Labs, която ще позволи на образователните институции и партньорите да изграждат свои собствени практически проекти за обучение, задвижвани от технологията на Rhyme.

 

Условията по сделката не са оповестени, но тя включва не само разработката на Rhyme и свързаните с нея активи, но и софийския екип от шест човека, който сега ще бъде основата на новия развоен офис на Coursera в България. Coursera планира да инвестира в центъра в София като част от инициативата си Coursera Labs.

Coursera Labs има за цел да осигури гъвкавост и персонализиране на онази част от курсовете в платформата, които предполагат работа по практически проекти и разработки към тях. Новата възможност ще позволи на партньорите да създават практически задачи като използват софтуерни приложения на трети страни. 

“Rhyme наистина обхваща концепцията за „учене чрез работа“ и виждаме големи възможности да използваме Rhyme платформата за разширяване на възможностите, които ще предложим с Coursera Labs. Ще разширим и офиса на Rhyme в София, за да се съсредоточим върху разработването на иновации за Coursera Labs”, се казва в официалното съобщение.

X