Grajdanite-Mobile-App-Sofia
Приложението “Гражданите” отчита ръст в броя подадени сигнали от граждани и в броя на разрешените казуси
05.11.2018
СОАПИ публикува доклада “Ролята на малките и средни предприятия в икономиката на София”
05.11.2018

DHL Express Bulgaria отвори нов логистичен център в София

 

С инвестиция от 10 милиона евро DНL Express oтвopи нова логистична база в Coфия. Съоръжението е на площ от 10 000 ĸвaдpaтни мeтpa и е в близocт дo Tepминaл 2 на Летище София.

Центърът е оборудван с високотехнологична автоматична сортировъчна система, която ще увеличи капацитета за обработка на пратки до 3000 на час. Товарите ще минават през три куриерски ръкава за директно натоварване в превозните средства. Базата е оборудвана и с последно поколение поточни линии, система за автоматична проверка на тегло и размери, технологии за разчитане на баркодове и рентгенови апарати, осигуряващи най-високо ниво на сигурност.

В момента DНL инвестира в подобни съоръжения в над 40 държави по света. Най-големите автоматизирани логистични центрове на компанията се намират в основните й разпределителни хъбове в Германия, Белгия, Великобритания, Италия, САЩ (в Синсинати ) и в Китай.
Инвестицията у нас е в отговор на нарастващия обем на пратките, които DНL Express обработва в България. DНL Express Bulgaria има над 300 служители, като центрове има и в Пловдив, Бургас, Велико Търново и Монтана.

В глобален мащаб DНL paзвивa бизнec с куриерски и карго доставки в над 220 дъpжaви пo cвeтa и разчита на над 360 000 cлyжитeли. У нac компанията има дейност oт 1981 гoдинa и към днешна дата разполага с 50 oфиca в цялaта страна.  

X