Acronis встъпват на българския пазар с придобиването на T-Soft
13.09.2018
Трети семинар по проекта Digital Cities Challengе в София
19.09.2018

Devexperts открива развоен център в София

 

Image source: Devexperts

 

В края на август базираната в Мюнхен компания за финансов софтуер Devexperts обяви откриването на свой развоен център в София. Компанията планира да сформира екип от 80 души в следващите две години, като вече е наела един етаж от Vertigo Business Towers в столицата.

Компанията работи върху софтуерни решения в областта на капиталовите пазари. Клиенти на продуктите й са банки, стокови борси, борси за криптовалути, брокери и компании за управление на финансови активи. Devexperts има офиси в Мюнхен, Анталия и Порто, а за новия развоен център България е била в конкуренция с Унгария и Чехия. София е била избрана заради многото квалифицирани софтуерни специалисти, по-добрите условия за бизнес и отличната технологична инфраструктура.

Devexperts ще назначат екип специалисти по свръхбързи алгоритми за търговия, обработка на масиви от данни, добавена реалност и изкуствен интелект. Компанията планира да инвестира и в образователни програми в местните университети и в създаване на стажантски програми.

Devexperts е основана през 2002 г. и има над 400 служители глобално. Компанията има големи звена в Чикаго, Ню Йорк, Лондон, Токио, Истанбул и Шанхай. Екипите й разработват платформи за онлайн търговия, инструменти за управление на риска и за обработка и анализ на данни в реално време, а също така и AI чат ботове за брокери и инвестиционни мениджъри. Devexperts предоставя 24х7х365 поддръжка и мониторинг за продуктите и услугите, които предоставя на клиентите си по цял свят.

 

X