Calendar-Sofia-Events
Предстоящи събития в София през септември
09.09.2018
Devexperts открива развоен център в София
13.09.2018

Acronis встъпват на българския пазар с придобиването на T-Soft

Image source: Acronis

Основаната в Сингапур Acronis – международен лидер в киберсигурността и предлагането на хибридни клауд решения – установява операции в София с придобиването на българската T-Soft. Двете компании имат успешно сътрудничество по проекти от 2012 г. насам и това мотивира ръководството на Acronis да проучи по-задълбочено възможностите за инвестиция в собствено звено на компанията в София.

Амбицията на Acronis е постепенно да създаде един от най-големите инженерни офиси в технологичния сектор у нас. Компанията стартира с 25-те специалиста от екипа на придобитата T-Soft и планира разрастване до 300 човека в следващите три години. Предвидената инвестиция е от 43 милиона евро за разработването на ключов за компанията R&D център в Европа с дейности, изцяло фокусирани върху киберсигурността. Компанията вече има обявени 20 позиции, за които набира квалифициран персонал в София.

 

Защо София

Установяването на R&D център в София е част от плановете на Acronis да развие стабилни позиции в Европа. След 3-годишно проучване на държави от региона, сред които Полша, Румъния, Сърбия и др., екипът на Acronis се спира на България заради досегашното си успешно партньорство с T-Soft, наличието на квалифицирани кадри, както и членството на страната ни в Европейският съюз.

„Acronis се нуждае от повече инженери за разработването на иновативни технологии, които да удовлетворяват нарастващата нужда от кибернетична защита. Увеличаваме присъствието си в Европа като част от стратегията ни за растеж на континента и София беше логична стъпка за нас. Тук вече имахме местен партньор с отлични инженери. Ще продължим да развиваме успешната работа на екипа тук, за да разширим научноизследователската и развойнатата ни дейност в Европа. Тук е чудесно място за достъп до многото талантливи инженери в Европа.“, казва Сергей Белосов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis в официалното прессъобщение на компанията.

Acronis в София ще продължи да бъде управлявана от досегашния изпълнителен директор на придобитата T-Soft Пламен Тошев. Днес Acronis има над 5 млн. потребители и 500 000 корпоративни клиенти в над 150 държави. Япония, германоезичните страни и САЩ са най-големи пазари за продуктите и услугите на компанията.

 

Как съдействахме в установяването на компанията в София

Щастливи сме, че екипът на отдел “Инвестиционен анализ” към Столична агенция за инвестиции беше партньор в процеса на установяване на развойния център на Acronis в София. Столичната T-Soft ни потърси за съдействие още в процеса на преговори за придобиване на компанията. До финалното установяване на Acronis в София сме предоставили следните услуги:

  • Представихме пред мениджърския екип на Acronis инвестиционните възможности и бизнес климата в София, процедурите по регистриране на компания, по откриване на банкова сметка с чуждестранен паспорт и др.
  • Оказахме подкрепа с установяването на ключови контакти в различни сфери, които да осигурят успешния старт на разрастването на звеното в София.
  • Представихме пред служителите на Acronis презентация за условията за работа и живот в България и София, какви са условията за живот на експати, техните семейства, условията за майчинство и отглеждане на деца, национални регулации за полагане на извънреден труд, назначаване на служители от трети страни и др.

 

Пламен Тошев, управляващ директор на „Акронис България“:

„Високо оценяваме усилията и подкрепата, която Столичната агенция за инвестиции ни оказа в процеса на установяване на бизнес операциите на компанията в София. Агенцията беше наш партньор във  възникнали въпроси и казуси и с това помогна за много бързо, гладко и ефективно навлизане на Acronis на българския пазар.“

 

X