Възможности за финансиране
09.09.2018
Acronis встъпват на българския пазар с придобиването на T-Soft
13.09.2018

Предстоящи събития в София през септември

Calendar-Sofia-Events

 

Втора отворена работна среща от Фаза 2 по проекта Digital Cities Challenge

10 септември, 2018

Предстои вторият семинар под надслов „Пътна карта за дигитална трансформация на София“ като част от проекта на Европейската комисия Digital Cities Challenge, в която София участва заедно с други европейски градове. Работната среща е част от Фаза 2 по програмата: “Формулиране на стратегия за цифрова трансформация на София и модернизация на индустриите“.

Целта на дискусията е идентифициране на приоритетните дейности и разработване на пътна карта за дигиталната трансформация на София.

Работната среща е отворена за участници. Семинарът ще се проведе на 10-ти септември в Microsoft Innovation Space в София Тех Парк.

Ако искате да научите повече за проекта и да заявите участие в работния семинар, можете да се свържете с Надя Султанова, началник отдел “Инвестиционен анализ” на Агенцията на имейл nadia.soultanova@investsofia.com.

 

NEXT BLOCK CONFERENCE: EVOLUTION OF MONEY

14 септември, 2018

След изключително успешното първо издание в Киев, Украйна, NEXT BLOCK идва в София, България, на 14 септември 2018 г.

Очакват се:

✔ 400+ присъстващи

✔ 25 лектори

✔ Изключителна възможност за контакти в мрежа

✔ 20 милиона + аудитория чрез медиите

✔ 500 000 + аудитория през социални медии

✔ Стрийминг на живо онлайн

NEXT BLOCK включва в програмата си панелни дискусии и презентации, питчинг сесии, изложбена зона за блокчейн венчър инвестиции, ICO инвестиране, нови продукти и др., а също и съпътстващи събития и партита като предварителна VIP вечеря с лектори и инвеститори, парти след събитието и др.

 

ANIVENTURE COMIC CON 2018

15-16 септември, 2018

Aniventure е ежегоден двудневен фестивал за традиционна и модерна японска култура. Събитието събира на едно място почитателите на японската анимация – аниме, манга комикси, конзолни и компютърни игри, бойни изкуства и предоставя поле за изява на млади таланти в областта на изобразителното изкуство, изработката на костюми и аксесоари, театралната сцена, видео монтаж и ефекти.

Тази година фестивалът ще се проведе на 15 и 16 септември в Интер Експо Център, София.

 

HACKCONF 2018

15-16 септември, 2018

HackConf е най-престижното мотивационно събитие за обмен на знания „от програмисти, за програмисти“ в България. Темите включват всички аспекти в разработването на софтуер, независимо от сектора на приложение.

Лекциите по време на HackConf 2018 ще се провеждат на английски език.

Събитието ще се проведе на 15 и 16 септември в Sofia Tech Park | Иновационен форум Джон Атанасов. Специалните семинари започват в петък, 14 септември.

Програмата и новини около конференцията може да следите тук.

 

IOT BULGARIA SUMMIT 2018

15 септември, 2018

 

IoT Bulgaria Summit 2018 ще се проведе за трети пореден път в България. Събитието е еднодневно и изцяло фокусирано върху „интернет на нещата“.

Конференцията ще се проведе в Microsoft Innovation Center.

Подробности за програмата ще намерите на страницата на събитието.

 

MASTERCLASS: Truly Effective Presentations

19 септември, 2018

356labs, агенцията, която стои зад презентации, печелили мултимилионни сделки, инвестиции от хора като Бил Клинтън и презентации с критичност като IPO, ще започне второто издание на своят мастър клас за изготвяне и презентиране на ефективни презентации. Мастър класът се състои от 6 модула и ще се проведе както присъствено така и онлайн, в периода 19 септември – 15 ноември. Повече за това как да се запишете вижте ТУК.

 

Bulgaria-first-Biotech-Atelier-2018БИОТЕХНОЛОГИЧНО АТЕЛИЕ

25 септември, 2018

Първото по рода си биотехнологично ателие в България ще събере основните участници в биотехнологичната екосистема в България. Темите в рамките на форума включват биотехнологично предприемачество, лидерство в бизнеса, интелектуална собственост, здравно обслужване с добавена стойност и много други.

Събитието се организира от Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ), Българската асоциация за персонализирана медицина (BAPEMED) и Prescriptia .

Следете сайта на инициативата за актуална информация.

 

INFOSEC & DATA STORAGE – ИНФОРМАЦИОННАТА СИГУРНОСТ – СПОДЕЛЕНА ОТГОВОРНОСТ

27 септември, 2018

Инициативата е насочена към мениджъри и експерти, свързани с информационната сигурност, от всички сегменти на икономиката: директори и мениджъри „Информационна сигурност“; мениджъри “Управление на риска”; мениджъри „Инфраструктура“; системни архитекти; инженери по сигурността; ИТ мениджъри; ИТ одитори; одитори по информационна сигурност; консултанти.

Форумът ще се проведе в Sofia Event Center. Организатори са ICT Media & ISACA-Sofia Chapter, а основен партньор е Държавна агенция „Електронно управление“.

 

 

SOFT UNIT CONFERENCE

28 септември, 2018

Потенциалът на най-важната единица във всяка икономика – човекът, е фокусът на първото издание на Soft Unit Conference, което ще се проведе на 28 и 29 септември 2018 г. в София Ивент Център в столицата. Събитието се организира от една от най-големите и уважавани образователни институции в България SoftUni, в партньорство с FlyEvents, и цели да срещне хората, които търсят личностно и професионално развитие в България, с бизнеса и неговите нужди.

Soft Unit Conference е насочена както към млади таланти, така и към експерти, които търсят професионално развитие в сферата на софтуерните разработки (software development), дигиталния маркетинг, предприемачеството, блокчейн технологиите. Основен акцент на събитието са практическите казуси и задачи, поставени от някои от най-модерните компании на българския пазар, които ще дадат възможност на всеки да предизвика себе си и да покаже знанията и уменията си.

Актуални новини около лекторите и програмата на Soft Unit Conference може да следите на http://softunit.bg/ и във фейсбук страницата на конференцията: fb.com/SoftUnit.bg/ Събитието се провежда с подкрепата на Столична община, Парадайс център, Вистеон България и Аетърнити Венчърс.

 

NEXT DIFI 2018

28 септември, 2018

NEXT DIFI 2018 – Sofia Financial Forum събира водещи фигури в индустрията, политици, регулатори и експерти, за да дискутират тенденциите, които ще оформят финансовия сектор в бъдеще. Форумът обединява хора, които се интересуват от предстоящото в сферата на финансите и които искат да помогнат на компаниите си да се възползват от нови възможности.

Програмата на събитието включва презентации, панелни сесии и интервюта. Висши ръководни кадри от местни и международни банки ще се присъединят към лидери от други организации, за да обсъдят какво трябва да направят банките, застрахователните компании и финтех фирмите, за да останат актуални играчи в сектора.

За повече информация посетете сайта на събитието.

X