Nasekomo затвори сделка за 4 милиона евро – най-голямото публично обявено финансиране за агротех стартъп в региона
18.07.2020
Изтеглете първия наръчник на Столичната община “Sofia: Quality of Life”
20.07.2020

Чешкият онлайн търговец Rohlik.cz инвестира в столичната eBag 

 

Чешкият онлайн търговец на хранителни стоки Rohlik.cz придобива миноритарен дял в столичната eBag с инвестиция от 500 000 евро и възможност за удвояване на сумата в бъдещ момент при съгласие на страните по сделката. Инвестицията в българския електронен магазин е част от европейската експанзия на чешката компания.

Българският онлайн магазин предлага над 15 000 артикула прясна храна от малки ферми и от вериги магазини, включително месо, мляко, плодове и зеленчуци. Над 35 000 домакинства доставят храна с поръчки от eBag. В периода на кризисните мерки срещу разпространението на COVID-19 поръчките през платформата нарастват експоненциално. От компанията очакват увеличеното потребление на храни през онлайн поръчки да се задържи и след кризата. 

С инвестицията столичната компания иска да ускори ръста си на българския пазар с разширение на складовата си база в София, за да осигури капацитет за увеличените поръчки. В по-дългосрочен план eBag иска да работи по разширяване в посока Пловдив и към Черноморието.

Rohlik.cz е със седалище в Прага и е най-големият онлайн магазин за хранителни стоки в Чехия. Подобно на eBag, супермаркетът работи с местни доставчици и производители. През миналата година Rohlik.cz встъпва и в Унгария с придобиването на местен играч и планира разширяване и в други държави като Австрия и Германия.

X