Бизнес средата в София премина през още една година на растеж
06.12.2018
Calendar-Sofia-Events
Предстоящи събития в София
06.12.2018

Чакането свърши – пилотният епизод на анимационния сериал „Златната ябълка“ е готов!


Всички обявени прожекции от турнето в цялата страна се запълниха за броени часове, но София предстои!

Краят на 2018 г. зарадва феновете на „Златната ябълка“първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор, – с една дългоочакваната новина. В началото на ноември създателите на анимацията „Студио Змей“ официално обявиха, че са готови да покажат пилотния епизод и организираха „Турнето на Златната ябълка“, което вече гостува с прожекции в София, Бургас, Стара Загора, Пловдив, а скоро предстоят Велико Търново, Варна и отново София – на 21-ви декември!

Интересът е моментален и огромен – всички места за обявените прожекции са запазени в рамките на няколко часа! От Студио Змей изчисляват, че за тази част от турнето са запазени над 2000 билета в цяла България.

Какво всъщност предизвика този рядко наблюдаван интерес?


“Златната ябълка” е проект за първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор. Идеята се заражда преди 4 години, след като създателят му Димитър Петров напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип от опитни аниматори и дизайнери, влюбени в българския фолклор и решени да го пренесат в медиите на 21-ви век. Така се ражда Студио Змей.

След две успешни кампании за набиране на средства и световно признание на най-големия анимационен пазар в Европа (Cartoon Forum), “Златната ябълка” успя да спечели хиляди фенове в България и чужбина, както и подкрепата на Българската Национална Телевизия.


След успеха на късометражния филм и книжката от същата вселена – Легенда за първия кукер – Студио Змей с гордост представя пилотния епизод на “Златната ябълка”. Той е 21-минутна анимация, подходяща за деца и възрастни. Тя проследява историята на смелата Вихра, която е разкъсана между човешката си природа и магическите си змейски сили, и нейната най-добра приятелка – палавата самодива Тина-Пакостина.


От особено значение за проекта са и  хората, които озвучават основни персонажи в серията – певицата Поли Генова дава гласа си на Вихра, Милица Гладнишка озвучава самодивата Тина, Момчил Степанов влиза в ролята на кукера Влад, а Живко Джуранов е неговия брат Бран.


Какви са следващите големи стъпки за проекта и създателите му от Студио Змей? Първата е присъствие на световните медийни пазари през 2019 г., за да намерят финансиране и копродуцентство на целия първи сезон на “Златната ябълка”. Втората стъпка е локална – провеждане на нови курсове по анимация и дизайн в Академия Змей и разрастване на самото студио.

 

X