Чакането свърши – пилотният епизод на анимационния сериал „Златната ябълка“ е готов!
06.12.2018
Публичният и частният сектор с предложения за пилотни проекти по програмата Digital Cities Challenge
06.12.2018

Предстоящи събития в София

Calendar-Sofia-Events

Global AI BootCamp на Microsoft

Global AI BootCamp на Microsoft е безплатно еднодневно събитие, организирано от местни общности от цял ​​свят с интерес към разработването на изкуствен интелект.

Събитието ще се проведе на 15 декември на места в цял свят, с централна координация от Холандия и с подкрепата на Microsoft. Срещите по места ще предложат качествено съдържание, интересни лекции, практически семинари и възможности за контакти с други членове в общността.

Участниците ще научат повече за това как могат да разработват изкуствен интелект върху платформата Microsoft AI, включително и посредством Cognitive Services и Bot Framework, както и чрез инструментите за deep learning като Azure Machine Learning, Visual Studio Code Tools за изкуствен интелект, Cognitive Toolkit и др.

По време на AI BootCamp участниците ще се включат и в практически задачи, за да могат след събитието да приложат на практите наученото в своите AI разработки.

В София, България, събитието ще се проведе в Puzl CowOrKing в събота, 15 декември 2018, от 12:00 до 18:30 часа. Организатор за България е Михаил Матеев от името на Българската софтуерна общност.

Събитието е безплатно. Регистрацията е задължителна.

 

Софийски международен панаир на книгата

На 11 декември ще започне 46-то издание на Софийски международен панаир на книгата – едно от най-големите културни събития в България. Български и чужди издателства ще представят на публиката литературни произведения в продължение на 6 поредни дни в Националния дворец на културата – дом на фестивала от 1993 г. насам.

Повече от 200 издатели и над 50 000 посетители ще вземат участие в панаира, на който за поредна година ще бъдат представени различни автори и нови книги. Със своята разнообразна програма от литературни четения, дискусии, поезия и музика, кинопрожекции, представяния на живо, изложби и други дейности, фестивалът е сред най-творческите и най-посещавани културни събития в България.

Софийски международен панаир на книгата ще се проведе от 11 до 16 декември в Националния дворец на културата.

X