Българската AI екосистема – първи задълбочен доклад
24.06.2019
Германската Varengold Bank придобива 20% от българската платформа Klear
25.06.2019

Bosch Group откри официално новия си офис в София

 

Robert Bosch, дъщерно дружество на Bosch Group, официално откри новия си офис в София. Офисът се намира в София Тех парк, където компанията започна сформирането на инженерен център за aвтoмoбилeн coфтyep още в началото на тази година. Понастоящем екипът наброява близо 100 човека, които разработват навигационен и диагностичен софтуер за автомобилната индустрия. 

“Този развоен център позиционира София и България много добре на картата на автомобилната индустрия”, коментира Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Столичната агенция за инвестиции за предаването “Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria. “Автомобилната индустрия в България е по-млада, отколкото в други държави наши конкуренти като Чехия, Словакия и Полша, но вече е с размер 6 милиарда евро и има около 220-250 компании в България, които се занимават с производства и решения в автомобилния сектор. Очаква се до 2020 г. тези 6 милиарда евро да нараснат двойно. Компании като Robert Bosch, които инвестират в подобни развойни центрове у нас, правят нашата локация все по-привлекателна за индустрията.”

Германската Bosch Group оперира в България с още две дружества – BSH Household Appliances Bulgaria за домакински уреди и Bosch Software Innovations, където работят 170 ІТ cпeциaлиcтa по разработки и внедряване на IoT решения за интелигентни домове, интелигентни градове, свързана мобилност и свързано производство.

Bosch e на българския пазар от 25 години. Водещият глобален доставчик на технологии и услуги присъства с 410 000 сътрудници в почти всяка страна по света с партньори по продажби и услуги, производствени звена, инженерна и търговска мрежа и екипи за изследователска и развойна дейност. По предварителни данни, през 2018 г. компанията е генерирала продажби в размер на 78,5 млрд. евро. 

X