София може да стане Европейска столица на интелигентния туризъм 2020
07.05.2019
2 години след спечеления Оскар – най-амбициозната конференция за компютърна графика от Chaos Group
07.05.2019

Базираната в Швейцария Also Holding придобива водещия IT дистрибутор Солитрон България

 

Базираният в Швейцария доставчик на IT решения и услуги Also Holding обяви придобиването на Солитрон България – един от водещите ИТ дистрибутори в страната.

Основана в София през 1991 г., Солитрон България е реализирала продажби от 110 млн. евро и има пазарен дял от над 30%. Компанията осигурява всички компоненти, необходими за изграждане на модерни корпоративни IT инфраструктури – мрежово и комуникационно оборудване, монитори и мултимедия, компютърни системи и компоненти, периферни устройства, решения за захранване, системи за физическа защита, аксесоари и мултимедия, софтуер.

Според официалното изявление, Солитрон непрекъснато се разраства през последните шест години и пазарният дял от над 30% е също добра основа за утилизиране на икономическото развитие на страната. Инвестицията на Also Holding е в съответствие с целите на компанията за разширяване на дейността й в региона. С придобиването на Солитрон компанията ще бъде представена на почти всички пазари в Източна Европа, с изключение на Русия.

 

ALSO Holding AG  (ALSN.SW) (Емен / Швейцария) свързва доставчици и купувачи в ICT индустрията. Компанията предлага на повече от 100 000 клиента достъп до хардуер, софтуер и IT услуги от над 550 производители. Клиентите на компанията получават персонализирани услуги в логистиката, финансите и IT услугите, както и традиционните дистрибуторски услуги. Компанията осигурява развитие на сложни IT ландшафти, осигурява и поддръжа хардуер и софтуер, връща, възстановява и ремаркетира IT хардуер. Also е представен в 18 европейски страни и е генерирала общи нетни продажби от около 9,2 милиарда евро с около 4 000 служители през финансовата 2018 година.

Директен линк към медийното съобщение.

 

X