ABLE добави нови функционалности в Startup Navigator – платформата-карта на предприемаческата екосистема в България
05.06.2020
Предстоящи събития в София
05.06.2020

Американската Dow Jones създава технологично звено в София

Американската издателска и медийна група за финансова информация Dow Jones ще сформира свой технологичен екип в София. Експертите в столицата ще работят като част от основния технологичен екип на компанията и ще бъдат ангажирани с разработки за динамичната платформа на Dow Jones, която осигурява достъп до богато съдържание от икономически и финансови новини и данни за потребители по цял свят.

Dow Jones има в портфолиото си световноизвестни марки като The Wall Street Journal, Factiva, MarketWatch и Financial News. Днес тя е част от групата News Corp, която присъства в София и с друг свой бизнес – медийната група News UK, която стои зад някои от най-влиятелните медии в англоезичния свят като The Times, The Sun и The Sunday Times. 

News UK сформира технологичен екип в София в края на 2018 г. Тогава неин партньор за сформирането на софийския офис беше българския офис на Questers. Сега Questers отново са стратегически партньор, този път за планирания растеж на Dow Jones. В решението си американската група News Corp се позовава на досегашния си положителен опит в страната ни и високата ефективност на дейностите им в София. 

По план екипът на Dow Jones в София ще стартира дейност с 10 специалисти, но aĸo ce cъди пo oпитa нa ĸoмпaниятa у нас c групата й Nеwѕ UK, eĸипът мoжe бъpзo дa нapacнe.

Търсят се DevOps и .Net инженери. Повече за позициите в новия екип на Dow Jones в столицата ще намерите тук.

X