София и България във второто издание на Финтех атлас за ЦИЕ на Райфайзен Банк
21.07.2020
Започна строежът на сградата за българския петаскейл суперкомпютър, част от мрежата на EuroHPC
27.07.2020

Acronis планира да превърне офиса в София в най-големия си R&D център в света

Две години след установяването си в България, Acronis планира разширяване на екипа си до 1000 служители до края на 2022 и превръщането на офиса в София в най-големия R&D център на компанията в света. Това обяви управляващият директор у нас Пламен Тошев в интервю за Economy.bg.

Acronis встъпи в България с придобиването на столичната T-Soft и с инвестиция от 1,2 милиона лева. Екипът на Invest Sofia партнира на компанията през целия процес по установяване на операции в столицата. Офисът в София стартира с 30 души, а днес служителите на световния лидер са близо 300 инженери, които работят по ĸибepнeтичнa зaщитa, АІ и Вlосkсhаіn пpoeĸти. 

Защо Acronis избра българската столица за място за развойния си център, вижте в интервюто ни “Защо София? със Станислав Протасов, съосновател на Acronis”.

Компанията продължава да наема специалисти дори в месеците на кризисни мерки заради разпространението на COVID-19 и миналия месец пуска в експлоатация 4 нови етажа в Сан Стефано Плаза, където работи столичният екип на Acronis. В момента компанията активно търси специалисти за 29 отворени позиции, обявени в кариерния сайт на организацията тук.

През есента на 2019 г. международният лидер в киберсигурността и предлагането на хибридни клауд решения се превърна в компания еднорог с оценка от над 1,5 милиарда долара. 
Преди по-малко от месец компанията обяви и придобиването на DeviceLock, Inc. – доставчик за 4 милиона компютъра в над 5000 бизнес организации и държавни институции по света на софтуер за предотвратяване на загубата на данни от крайни устройства. 

X