Започва менторската програма за компаниите в пилотното издание на “Акселератор стартъп София”

На 11 и 12 септември Столичната агенция за инвестиции организира менторска програма към „Акселератор Стартъп София“ на Столична община. В двата дни на интензивно обучение 12 ментори от стартъп екосистемата, университети и частния и публичния сектор ще говорят на теми като бизнес планиране, продажби, дизайн и изнасяне на презентации, дигитален маркетинг, набиране на инвестиции, инструменти за финансиране, работа с институции, излизане на външни пазари и др. 

Благодарим на менторите, които ще се включат в обучителната програма на “Акселератор стартъп София”. Радваме се, че успяхме да привлечем в инициативата на Столичната община да реализира дейности в подкрепа на предприемачеството експертите на LAUNCHub, BrightCap, EY Bulgaria, Dimitrova, Staykova and Partners, Out2Bound, 356Labs, The DOTS, Vangavis, UNWE и Fund of Funds. Вярваме, че техният опит и насоки ще помогнат за успешното развитие на младите компании. 

Вижте всички ментори и темите на сесиите през двата дни на менторската програма. 

 

“Акселератор стартъп София“ стартира през януари 2019 г. Кандидатстваха над 40 иновативни млади компании и проекти и 13 от тях получиха безвъзмездно финансиране в размер на до 10 000 лева и достъп до менторската програма през септември . 

Бенефициентите по програмата разработват продукти и услуги в области като 3D принтиране, потребителско преживяване, маркетинг и реклама, грижа за здравето, образование и др.

Инициативата е пилотен проект на Столичната община и се реализира съвместно от Столичната агенция за инвестиции, Общинския гаранционен фонд за МСП и Програма „Европа“ на Столична община. Програмата цели да подкрепя иновативни, социални и стартиращи фирми, които развиват иновативни продукти, услуги или процеси. Вижте компаниите и проектите-финалисти  в първото издание на акселератора.

X