„Защо София?“ с Ларс Фреденлунд, главен изпълнителен директор на Cobuilder
15.11.2018
СОАПИ участва в XXVII-то издание на Конференцията на Италианските търговски камари в чужбина
19.11.2018

Започна кандидатстването за програмата на виенския акселератор weXelerate

Споделяме покана да кандидатствате за място в следващата акселераторска програма на weXelerate, която ще започне през април 2019 г. във Виена, Австрия. Крайният срок за подаване на кандидатурите е до 30 ноември.

Програмата се фокусира върху B2B стартъпи с продукти или услуги в следните отрасли: енергетика и инфраструктура, Индустрия 4.0, медии, търговия, банкови операции и застраховане.

weXelerate е най-големият мултикорпоративен акселератор в Европа, който предоставя на компаниите безплатна подкрепа, насочена към улесняване на продажбите, растеж и навлизане на нови пазари. Иновационният център на акселератора е с площ от близо 9 000 кв. м. и събира бързоразвиващи се млади компании в отворена за сътрудничества екосистема. Акселераторът има за цел да свърже новосъздадените екипи с утвърдени корпорации. Всяка година weXelerate подпомага растежа на 100 от най-обещаващите европейски стартъпи с разработки в енергетиката и инфраструктурата, Индустрия 4.0, медиите, търговията на дребно, финансовите технологии, интернет на нещата, изкуствения интелект, мобилността, блокчейн технологиите и киберсигурността. Приемането в акселератора е 100% безплатно и от компаниите не се изисква споделяне на капитал.

 

 

Приетите в програмата компании ще разполагат с работно пространство в централата на weXelerate във Виена за период от 4 месеца. Стартиращите фирми ще работят под един покрив с няколко компании за рискови инвестиции. Одобрените екипи могат да обсъдят с организаторите и part-time форма на участие, в случай че е невъзможно установяване във Виена за цялата продължителност на програмата.  

Одобрените за акселератора компании ще получат достъп до мрежа от контакти с водещи международни корпорации, за да могат да развият партньорства, да разработят пилотни проекти и да намерят първи клиенти. Над 100 опитни ментори, серийни предприемачи и инвеститори ще предоставят на младите компании своите контакти, опит и съдействие. Мрежа от над 60 експерта, включително прависти, дизайнери, софтуерни специалисти и др. ще бъдат на  разположение на екипите за индивидуални консултации.

Приканваме българските компании в изброените по-горе сектори да кандидатстват за участие в акселераторската програма. Силно препоръчително е да организирате изпращането на заявките до 30 ноември в рамките на т.нар. FAST TRACK период, за да имате по-голям шанс за място в програмата. Ще има втори прозорец за прием на документи през декември, но тогава ще се попълват евентуално останали свободни места в отделните сектори.  

За повече информация, моля, посетете страница на програмата тук. Кандидатури може да подавате на този линк.  

 

Повече за споразумението „City-to-City Agreement“ между Виена и София, което има за цел да улесни бизнес сътрудничеството между двата града и да предостави информация, достъп до контакти и подкрепа, които да помогнат на предприемачи от двете столици да развиват бизнеса си, ще намерите тук.

 

 

X