i5invest открива офис в София
22.01.2019
София обсъжда с Берлин присъединяване към платформата Start Alliance
24.01.2019

Започна кандидатстването по програмата Start Up in Vienna and Grow

 

Започна кандидатстването за прием в програмата на Виенската бизнес агенция Vienna Start-up package 2019.

Start-up Package: Start Up in Vienna and Grow е двумесечна програма, която подкрепя избрани чуждестранни стартиращи компании, които искат да развият бизнес идея във Виена и да проучат възможности за растеж в Австрия и на другите немскоезични пазари.

Одобрените за участие фирми ще получат безплатни самолетни билети, настаняване, офис пространство, препоръки и достъп до мрежа от контакти с австрийската предприемаческа екосистема и основните й участници.

Start-up Package: Start Up in Vienna and Grow е инициатива на Виенската бизнес агенция и има за цел да насърчи повече международни стартиращи фирми да изберат австрийската столица за своя бизнес локация. Програмата включва набор от инструменти за старт и развитие на бизнес на местния пазар, тестване на жизнеспособността на продукта в реална среда и лансирането му на динамичен и развит пазар.  

Програмата включва:

  • Пътни разходи до Виена
  • Настаняване за 2 месеца
  • Място в споделено работно пространство за период от 2 месеца
  • 10-часово обучение (на стойност извън програмата от 2 000 евро)
  • Изключителна възможност за контакти с предприемаческата среда във Виена
  • Участие във фестивала Pioneers Festival 2019

 

За повече информация, моля последвайте този линк.

За кандидатстване, посетете страницата на програмата тук.

 

Информацията се предоставя по силата на споразумението „City-to-City Agreement“ между Виена и София за сътрудничество, споделяне на знания и възможности за развитие на бизнеса в двата града. Споразумението е подписано от бизнес агенциите на двете столици – Виенската бизнес агенция и Столичната агенция за инвестиции. По силата на договореното партньорство, предприемачи от София, които искат да развият бизнес във Виена и компании от Виена, които искат да установят операции в София, получават стартова подкрепа.

X