Биотехнологични компании от България и Великобритания се събират на работна среща в София
15.01.2019
Започна кандидатстването по програмата Start Up in Vienna and Grow
22.01.2019

i5invest открива офис в София

 

От януари 2019 i5invest, водеща Австрийска консултантска компания за корпоративно развитие и сливания и придобивания (M&A), започва да предлага услугите си и в България – петата държава с установено присъствие. Стъпването на българския пазар е стратегическа крачка и логично развитие след 4-годишен бърз растеж и редица успешни международни инвестиции i5invest и ще й осигури близък контакт с IT компаниите от региона.

„Следим България с интерес от няколко години и решихме да станем част от бързо развиващата се местна екосистема и да помагаме на IT компаниите във фазата на растеж“, споделя Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest.

„България разполага с отлични IT специалисти и добре развит технологичен сектор. Наблюдават се интересни транзакции на сливания и придобивания, но и съществени външни инвестиции в развойни центрове. Тези тенденции подсказват активни IT процеси и ние от i5invest сме щастливи да работим повече с региона“, допълва Георги Начев, представител на i5invest в България.

Присъствие в България

i5invest отваря врати в партньорство със Симбула, водеща българска консултантска компания. Симбула става партньор, благодарение на дългогодишната си практика, богат опит в корпоративните финанси и в работата с дигитални компании, както и глобално-ориентирания си подход. Партньорството със Симбула ще позволи на i5invest бърза интеграция в екосистемата и размяна на ценен опит за ефективен глобален растеж на IT клиентите от региона.

Защо България

В официалното прессъобщение на компанията се посочва, че през последните години България се свързва със стремглаво развитие на start-up и IT екосистемата и засилен международен инвеститорски интерес. Силни глобални играчи избират България за своите развойни центрове. Множат се акселераторите, фондовете за рисков капитал и споделените работни пространства (co-working spaces), съпътствани от редица конференции и други образователни мероприятия. Българската предприемаческа и IT среда се развива с бързи темпове и много компании имат или ще имат необходимост от допълнителен капитал и международни партньори за ускоряване на растежа си и разширяване дейността в Европа и САЩ.

За i5invest

i5invest e група от опитни предприемачи, бизнес ангели и експерти по корпоративно развитие в областта на технологиите и софтуера в Европа и САЩ. Компанията се фокусира върху дългосрочни партньорства с високотехнологични компании, подпомагайки техния ръст, излизане на международни пазари и продажба на инвестицията. i5invest помага на IT компании във фаза на растеж да намерят подходящите глобални инвеститори и стратегически партньори от Европа, САЩ и Азия. С офиси в Силициевата долина, Австрия, Холандия, Швейцария и вече в България, мрежата от контакти на i5invest се разширява постоянно. Компанията разполага със задълбочена експертиза и е в постоянен контакт с всички ключови IT и технологични лидери, което прави i5invest подходящия партньор за фирми, търсещи бърз международен растеж.

 

X