Възможности за финансиране
08.04.2019
Седем български компании в класацията FT1000 за най-бързо растящите компании в Европа
08.04.2019

Втори център за данни на Equinix в София

 

 

С инвестиция от 19 млн. долара американската компания Equinix открива в началото на април втория си център за данни в София. Проектът SO2 беше обявен през есента на миналата година и отново ще бъде реализиран в кв. “Дружба” в близост до Летище София, на километър от първия център на компанията – SO1.

Международната компания предлага на клиентите си облачни и мрежови услуги, свързва над 200 глобални центъра за данни и само за три години след встъпването си в България през 2015 г. вече обслужва на местния пазар над 100 локални клиенти – софтуерни компании, предприятия в медийния и финансовия сектор и други. Equinix е партньор и на доставчици на мрежови услуги. Амбицията на екипа у нас е да продължи да помага на българските компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса им, преминаване към облачни технологии и глобална свързаност с клиенти и пазари.
Земята под новият SO2 е собственост на компанията и, ако търсенето се увеличава още, Equinix ще продължи да се разраства с допълнителни съоръжения на същата локация. SO2 ще предлагат първоначално 350 шкафа за оборудване, като планира да ги увеличи до над 1 100 през следващите етапи на развитие.

X