Тече кандидатстването за PropTech StartUp & Scaleup Europe Awards 2019
29.11.2019
София и България в класациите
06.12.2019

Вистеон представи разработения в България първи 3D дигитален автомобилен панел

На официална церемония компанията Visteon, глобален лидер в производството на инструментални панели, представи първия по рода си изцяло дигитален панел, изобразяващ холограмни обекти. Панелът е част от оборудването на новия PEUGEOT 208 i-Cockpit®. Продуктът е разработка предимно на екипа на Visteon в София и представлява първия реален 3D инструментален панел в автомобил в масово производство.

3D панелът е създаден в партньорство с Groupe PSA. Новаторската концепция “3D Blade”, създава усещането за 3D графика чрез синхронизирани отражения. Продуктът се състои от 10.25 инчов TFT LED екран с висока резолюция за задния план и 7 инчов TFT LED екран за  предния план, чиито изображения се проектират на полу-прозрачно огледало. Инструменталният панел създава 3D проекция с 15мм проблизително разстояние между предното и задното изображение. Цветовете и темите на 3D анимациите са конфигурируеми, стилните менюта се въртят в дълбочина, а различните по важност данни като скорост и предупреждения се разпределят по приоритет в дълбочина на изображението и с ефектни сенки.

Иван Михайлов, управител на Вистеон Технологичен Център София коментира: “Надеждната работа на 3D панела на Вистеон се гарантира от две независими процесорни системи от последно поколение, DDR3 модули памет и над половин милион реда софтуерен код. Вградените хардуер, софтуер и механични компоненти са разработени според на най-строгите автомобилни стандарти за да позволят стабилно поведение при екстремни условия. Електрониката предоставя синхронизиран видео сигнал с висока резолюция на три изхода, 11 отделни захранващи блока за различните нива на използваните вътрешни напрежения и гигабитова серийна комуникация с останалите устройства в автомобила.”

За Вистеон:

Офисът на Visteon в София е вторият по големина развоен център за компанията в света. В него екип от 680 служители работят по създаването и развиването на над 30 проекта за милиони коли в бъдещото масово производство. 

Вистеон е глобална технологична компания, която разработва и произвежда иновативна електроника за автомобилния интериор и решения за свързани коли за големите световни автомобилни производители. Фирмата е лидер с разнообразните си продукти като цифрови инструментални панели, дисплеи, инфо-развлекателни системи, хедъп дисплеи, телеметрия, както и собствените платформи: SmartCore™ – цялостна електроника за таблото и DriveCore™ – електроника за автономни автомобили. Вистеон също така предоставя технологии базирани на изкуствен интелект, киберсигурност, наблюдение на купето, вградена мултимедия и връзка с мобилни устройства. Централното управление на компанията се намира във Van Buren Township, Мичиган, САЩ. Със своите 10 000 служителя в 40 центъра и фабрики в 18 държави за 2018г. Вистеон генерира продажби за около 3 милиарда щатски долара.

 

X