Български компании от всички сектори могат да се присъединят към програмата ICAP Trade Exchange
05.12.2018
Новини от градската среда в София
05.12.2018

Възможности за финансиране

 

Проект SEEWBAN на БТПП за жени предприемачи

Жени предприемачи могат да представят своите бизнес идеи пред „бизнес ангели“ в предстоящите срещи по проекта SEEWBAN на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Събитията ще се провеждат под т.нар. „питчинг“ формат, а целта е да се предостави възможност на жени с бизнес идеи да представят свои проекти, да установят контакт с потенциални инвеститори и да договорят финансиране или друг вид съдействие.

Първата среща по проекта се състоя на 21 ноември, а втора през тази година предстои на 12 декември при краен срок за изпращане на презентациите до 10 декември. Представените идеи могат да бъдат от всяка сфера на бизнеса, а компаниите – на различен етап от развитието си.

Участието е безплатно. Програмата, изискванията към презентациите и линк за участие са публикувани тук.

 

Виенската бизнес агенция отваря програма за финансиране на компании в областта на креативните индустрии

От началото на януари Виенската бизнес агенция започва прием на кандудатри за финансиране по програмата си „Vienna Calling Creatives“, насочена към компании с дейности в креативните индустрии. Условието е организациите да търсят разрастване на пазара във Виена и Австрия, самостоятелно или в партньорство с местна виенска компания.

Ще бъдат подкрепяни разработки на нови продукти и услуги, търсене на нови канали на продажба, провеждане на активности и събития с локация Виена. Могат да кандидатстват новосформирани или развити компании, занимаващи се с архитектура, дизайн, мода, мултимедиа, музикално и филмово изкуство, издателска дейност.

Повече информация за условията, размера на грантовете и за какви разходи са предназначени средствата ще намерите тук.

 

X