Ново събитие в програмата на Webit.Festival Europe: Climate | Tech
05.12.2018
Възможности за финансиране
05.12.2018

Български компании от всички сектори могат да се присъединят към програмата ICAP Trade Exchange

Български компании от всички сектори мога да се присъединят към единствената в България мрежа за обмен на данни по междуфирмените търговски разплащания и платежната дисиплина – ICAP Trade Exchange. Програмата е разработка на ICAP Group – една от най-големите групи за бизнес услуги в Югоизточна Европа, която от 11 години има свое дъщерно дружество и в България.

Програмата осигурява обмен и управление на бази данни, оценка на търговския риск, анализ на своевременните и несвоевременни разплащания на компаниите и така изгражда достоверна и динамична онлайн база с информация за платежната дисциплина на дружествата, за които участниците в Програмата подават данни на Оператора (ICAP). Фирмите с профил могат да получават информация за “платежното здраве” на други организации. По този начин Платежният регистър ICAP Trade Exchange подпомага дружествата при разработване на техните политики за управление на вземанията и е инструмент за прецизно измерване на търговския риск при работа с други компании, оценка на риска при инвестиции и др.

ICAP Group има подобни програми в 55 държави по света, като всеки регистър, включително и този за България, е разработен спрямо спецификите на конкретния пазар, за да поддържа обeктивна оценка за платежния профил на всички регистрирани. У нас регистърът работи от 4 години и поддържа данни за платежната дисциплина на 170 000 организации.

От ICAP Bulgaria планират публикуването на класацията “300 компании с най-добър платежен профил в България”.

Специална цел на ICAP Trade Exchange е присъединяването на профилите на повече стартиращи компании, независимо от сектора, в който оперират.

За повече информация как да се присъедините към ICAP Trade Exchange и какви са предимствата на предоставяната информация, посетете icap.bg или изпратете запитване на имейл pdekova@icap.bg

За ICAP Group

ICAP Group има екип от 1 300 служители по цял свят и е една от най-големите групи за бизнес услуги в Югоизточна Европа. Компанията има дъщерни дружества в България, Румъния, Кипър и Сърбия и след придобиването й през 2007 г. от SEEF Фонд на Global Finance се превърна в най-широкоспектърния доставчик на бизнес услуги в региона. Компанията предлага богата гама от услуги и продукти, които са групирани в 4 основни категории: Кредитен Риск, Маркетингови решения, Управленско консултиране и Човешки ресурси.

X