JYSK-signs-big-investment-in-Bulgaria
ЈYЅК откри диcтpибyциoнния си цeнтъp зa нaд 107 милиoнa eвро дo Coфия
09.10.2019
Възможностите за разширяване към нови пазари: ИНДИЯ
09.10.2019

Възможности за финансиране

 

Стартиращи компании, МСП, дигитални иновационни хъбове и изследователски организации в производството или с производствени решения в областта на роботиката за компании могат да кандидатстват за финансиране по Проект DIH² на Европейската комисия, част от програмата „Хоризонт 2020“. DIH² е общоевропейска мрежа от 26 дигитални иновационни центрове (DIHs) за гъвкаво производство, която стартира това лято и в следващите 8 месеца ще инвестира близо 3 милиона лева. 

В първата си покана програмата ще разпредели до 248 000 евро на селектирани 13 консорциума от доставчици на технологии и производствени предприятия с цел внедряване на свързани с роботиката технологии. Срокът за кандидатстване за първия етап е до 31 октомври. 

Ще бъдат избрани по 10 компании на местно ниво за всяка категория (доставчици на технологии и МСП / Mid-Caps компании). Така общо 520 компании от различни държави ще бъдат разпределени към общо 26 събития в мрежата от иновационни центрове из цяла Европа. Всеки от участниците ще получи по 1000 евро и ще има възможност да сформира консорциум с други компании. Ще може да продължи участието си и с гарантирана помощ от DIH хъб в процеса на кандидатстване за втория етап на конкурса до финалната селекция от 13 консорциума. 

Водеща компания в DIH² е финландската Teknologian tutkimuskeskus VTT.

Повече информация можете да намерите на сайта на София Тех Парк (на български език), както и на уебсайта на самата програма:

http://www.dih-squared.eu

The DIH2 Open Call Website

The Guide for Applicants

 

***

 

Още една програма, финансирана по „Хоризонт 2020“, е с отворен прозорец за 

кандидатстване. До 6 ноември се приемат заявки за акселератора Block.IS. Програмата цели да изгради отворена международна междусекторна иновационна екосистема, която насърчава използването на blockchain технологията в три жизненоважни сектора за европейската икономика: селско стопанство, логистика и финанси.

Block.IS ще подпомага МСП и стартиращи компании от ИКТ сектора по целия път от идеята до комерсиализацията с персонализирана бизнес и техническа подкрепа, както и с директно финансиране. Програмата ще инвестира общо 2,8 милиона евро в тази и в още една открита покана през есента на 2020. 

Приетите в акселератора Block.IS ще преминат три етапа в програмата: Иновация – Тестване – Комерсиализация. На всеки етап компаниите ще работят в тясно сътрудничество с клъстери и експерти в съответния сектор. За всяка фаза е предвидено и финансиране както следва:

  • – 3 000 евро за всеки от общо 90 най-добри избрани проекта за фаза Иновация
  • – в етап Тестване 45-те най-добри проекта от първата фаза ще получат по 50 000 евро и време за валидация от 8 месеца
  • – 10-те проекта, показали най-добър потенциал на етап Тестване, ще получат по 7 000 евро за двумесечния трети етап – Комерсиализация

 

За повече информация и кандидатстване, посетете blockis.eu.

X