Възможности за финансиране
02.10.2020
Преките чуждестранни инвестиции за първото полугодие нарастват с 54,2%
05.10.2020

Участваме в номинациите за “Общински инвеститор 2020” от Годишните награди на Националното сдружение на общините

 

От името на Столичната община, Инвест София се включи в номинациите в категорията “Общински инвеститор” на Годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), които ще бъдат връчени на официална церемония на 12-ти октомври в София.  

Отличието “Общински инвеститор” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българска община през годината. Критериите за присъждане на отличието са: 

  • Обща стойност на вложените инвестиции в общини през годината;
  • Брой разкрити работни места;
  • Реализирани подобрения на местна публична инфраструктура (техническа, социална, образователна и др.);
  • Предоставена подкрепа за конкретни дейности на общините.

Екипът ни разгледа десетки кандидатури на български и чуждестранни компании, избрали София за място за своето бизнес развитие. Щастливи сме, че столицата е дом на големи инвеститори в разнообразни сектори, сред които облачни технологии, киберсигурност, биотехнологии, производство, логистика и др. С нетърпение очакваме обявяването на тазгодишния победител в категорията “Общински инвеститор 2020”. 

На Годишните награди НСОРБ присъжда отличия и в други четири области: „Принос за развитие на местното самоуправление“ – за община; „Принос за развитие на местното самоуправление“ – за общински служител или съветник; „Партньор на общините” и „Глас на общините” – за журналисти и медии, дали гласност на важни за общините проблеми.

През тази година, по решение на УС на НСОРБ, ще бъде присъдено и специалното отличие „Протегната ръка“ в израз на признателност към личности, институции или компании, допринесли за справяне на общините с кризата с COVID-19.

X