Британската Ocado Technology утроява екипа си в София и отваря самостоятелен център в България (видео)
11.03.2018
Няколко сделки за придобивания на български компании
11.03.2018

Китайската компания ThunderSoft придобива MM Solutions в България

 

Китайската софтуерна компания Thunder Software Technology Co. (ThunderSoft) придобива българския мобилен доставчик на софтуер за изображения MM Solutions в сделка на обща стойност от 31 милиона евро.

MM Solutions разработва изображения за мобилни телефони, IoT /интернет на нещата/ и автомобилостроенето и е водещ европейски разработчик на най-съвременна технология за дигитални фото- и видеорешения за камери, смартфони, таблети и други устройства. Компанията има 16 години опит в създаването и внедряването на алгоритми за обработка на изображения, оптимизация и интеграция. През годините компанията предоставя софтуер за над 60 модела мобилни устройства на Samsung, LG, Sony и Huawei.

С придобиването на екипа, експертизата и разработките на българската ИТ компания, ThunderSoft ще може да внедри готовите оптични решения на MM Solutions в продуктите си за умни коли, устройства за интернет на нещата, изкуствен интелект и др. Сливането ще допълни техническите и научноизследователски и развойни дейности на компанията и ще повиши конкурентноспособността й на глобалния пазар в областта на мобилните оптични технологии и изкуствения интелект.

ThunderSoft е доставчик на продукти и услуги, внедрявани в IoT устройства, смартфони, интелигентни превозни средства и интелигентен хардуер. Дружеството оперира в Китай, Европа, Америка и Япония. От компанията смятат, че сделката ще подкрепи амбициите й в научноизследователската дейност и на изкуствения интелект.

X