Мелексис инвестира още 75 млн за разширяване на операциите си в София
11.03.2018
Китайската компания ThunderSoft придобива MM Solutions в България
11.03.2018

Британската Ocado Technology утроява екипа си в София и отваря самостоятелен център в България (видео)

 

Дейностсистеми и решения в областта на роботиката, машинното обучение, симулацията, data science, прогнозирането и маршрутизацията, контрола в реално време и др.

В София от: 2016 г.

Брой работни места: 425 /с план за увеличение до 735 до 2022 г./

Размер на инвестицията: 75 млн. евро

 

 

 

Базираната в Обединеното кралство компания Ocado Technology, технологичното подразделение на Ocado Group, обяви, че разширява екипа си в София от 50 на 150 софтуерни инженери и отваря собствен и самостоятелен софтуерен център в столицатаКомпанията е подписала петгодишен договор за наем на два етажа с обща площ от 2000 кв.м. в нова офис сграда в близост до метростанция Витоша и Парадайс Център.

Новият самостоятелен център за разработка на софтуер в София ще работи по проекти на Ocado Technology в областта на роботиката, машинното обучение, симулацията, управление и анализ на данни, складово управление и др.

Ocado Technology стартира в София през 2016 г. със съдействието на Questers – отново британска компания, предлагаща услуги по изграждане, опериране и прехвърляне на бизнес в трети страни и също присъства с офис в София от 2007 г. За малко повече от година, Ocado Technology Sofia успешно привлича 50 висококвалифицирани служители. Оценявайки високо качествата на инженерните специалисти у нас, Ocado Technology решава да създаде самостоятелен център в столицата с три пъти по-голям екип.

Няколко екипа в София ще работят по продукта Ocado Smart Platform – платформа за управление на всички аспекти на бизнеса в търговия на дребно, казва Ричард Хейууд, ръководител на Ocado Technology Sofia в официалното прессъобщение на компанията. Според г-н Хейууд, преместването в нов и голям офис ще помогне на компанията да продължи разрастването си и да изгради среда, в която специалистите да продължат да работят успешно по технологични предизвикателства.

Центърът за развитие в София е четвърта локация за Ocado Technology извън Обединеното кралство, заедно с два офиса в Полша и един в Испания. С помощта на Colliers International, водеща консултантска компания в областта на недвижимите имоти, Ocado Technology намира отлично място за офиса, в непосредствена близост до мол Парадайс Център, с лесен достъп до центъра на града чрез метростанция Витоша, до околовръстен път и спирки на автобуси и трамваи.

 

 

За Ocado Technology

Ocado Technology разработва системи и решения от световна класа в областта на роботиката, машинното обучение, симулацията, data science, прогнозирането и маршрутизацията, контрола в реално време и др.

Разработките на Ocado Technology правят възможно Ocado.com, най-големият онлайн супермаркет в света, да обслужва над 645 000 активни клиенти във Великобритания. Ocado Technology управлява и онлайн бизнеса на Morrisons (четвъртата по големина верига от супермаркети в Обединеното кралство), както и на Fabled от Мари Клеър, Fetch и Sizzle.

 

 

 

 

 

 

X