Защо София? със Станислав Протасов, съосновател на Acronis
02.04.2020
Ефектите от кризата: какво споделя бизнесът по време на онлайн срещите ни 
03.04.2020

Столичният финтех стартъп Payhawk привлeчe инвестиция от 3 млн. eвро

 

Само две години след основаването си, столичният стартъп Payhawk привлече нова инвестиция от 3 млн. евро. Инвестиционният кръг е воден от западноевропейския фонд Earlybird Digital East Fund и с участието на берлинския фонд TinyVC и водещи експерти от финансовия сектор. Средствата ще бъдат вложени предимно за разширяване на дейността на компанията в Германия, където българското дружество вече има офис. Развойната дейност и техническата поддръжка остават в България.

Payhawk е основана през 2018 г. от бивши служители на „Телерик”. Финтех стартъпът предоставя софтуер и собствени разплащателни карти, с които автоматизира управлението на всякакъв вид бизнес разходи. Платформата позволява на финансовите директори и бизнес мениджърите да извършват контрол на разходния процес от едно място, обработване на платежни документи, осчетоводяване в счетоводен софтуер и генериране на отчети и анализ в реално време. Решението на Payhawk позволява лесна интеграция с банкови системи. 

Компанията оперира в 14 държави и обслужва над 1000 корпоративни клиента. Дружеството има офиси в София и Лондон, а отскоро и в Берлин. В момента имат екип от 18 служители, а плановете на компанията са до две години да удвоят броя на служителите си.

За Payhawk това е втора голяма инвестиция. През 2019 г. компанията набра финансиране от 500 хил. евро от втория фонд на Eleven. Общо средствата, които дружеството е събрало от външни инвеститори от основаването си до момента, се оценяват на 3.65 млн. евро.

X