„Защо София?“ с австрийската платформа Trending Topics
30.01.2019
StudyHub – първо споделено пространство за учене в София
30.01.2019

Столичната Payhawk спечели представяне на Paris Fintech Forum

 

Българската финтех компания Payhawk е сред петте финалисти в международния конкурс на Visa и Wirecard Pitch and Power Competition. Влизането в Топ 5 на най-добрите заявки спечели на компанията правото да представи продукта си на състезанието за стартъпи по време на Paris Fintech Forum 2019.

Payhawk издава виртуални и физически фирмени карти Mastercard и Visa от ново поколение с автоматизирано управление на разходите. Продуктът следи, анализира и извежда информация от платежни документи, като пести време на служителите и счетоводителите за администриране на служебните плащания. Сред ключовите характеристики на продукта са: автоматично осчетоводяване, бюджетиране, прогнозиране и отчет на разходи, дигитализиране на платежни документи и извличане на данни от фактури и бележки, мобилно приложение, както и уеб портал за контрол и оптимизация на разходите и др.

Компанията работи с малък екип и е изминала само година от създаването й, но освен в София, екипът успява да отвори офис и в Лондон. Включването на Payhawk сред компаниите, допуснати да се представят на конференцията Paris Fintech Forum, е шанс за компанията да популяризира продукта си и да получи финансиране, с което да се разраства.

Специализираният двудневен форум за финансови технологии в Париж ще се проведе за трета поредна година. Очаква се над 2 600 посетители от 60 държави от цял свят да се съберат за лекциите на 240 изпълнителни директори от банки, застрахователни компании, телекоми, регулаторни органи и финтех организации, за да очертаят заедно тенденциите в този бързо развиващ се бранш.

X