София се включи в предприемаческата платформа SCALE
05.10.2018
Stillfront Group придоби столичната Imperia Online
05.10.2018

Софийската софтуерна компания ScaleFocus придоби Upnetix

 

 

Image source: ScaleFocus

Българската софтуерна компания ScaleFocus обяви придобиването на 100% от столичното дружество Upnetix – една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google. Upnetix е специализирана в разработки за мобилни устройства, фронт-енд и дигитална трансформация чрез дизайна.

 

Присъединявайки екипа на Upnetix, ScaleFocus ще увеличи капацитета и техническите си умения в софтуерното инженерство и дигиталната трансформация.

ScaleFocus е софийска компания, основана през 2012 г. В момента компанията работи със самостоятелни офиси в Лондон, Мюнхен, Цюрих и Вашингтон. ScaleFocus има още два офиса в България – в Пловдив и Бургас – и планира сформирането на трети екип у нас във Варна. Клиенти на ScaleFocus са средни и големи компании от Северна Америка и Западна Европа. Към септември 2018 г. в компанията са назначени на пълен работен ден над 500 души.

Основаната през 2015 г. Upnetix е частно дружество, което понастоящем има персонал от 120 разработчици. Upnetix е основен доставчик на персонализирани софтуерни решения, най-голямото студио за мобилни разработки в България и е сред най-големите софтуерни аутсорсинг компании в Югоизточна Европа. Дружеството предлага пълната гама от софтуерни разработки и консултантски услуги, обхващащи всички етапи от жизнения цикъл на продукта: от стратегия и бизнес анализ, през дизайн и прототипиране, до разработка, проверка на качеството, внедряване и последваща поддръжка.

През 2017 г. Upnetix стана първата и единствена компания в Югоизточна Европа, която стана сертифицирана агенция за програмисти на Google. В две последователни години през 2017 г. и 2018 г. е отличена като най-динамично развиващата се технологична компания в България в годишната класация „ТОП 100“ на ICT Media и Computerworld, която награждава българските фирми, отбелязали значим ръст за предходните три години. Upnetix има отличия и за най-бързо развиваща се компания в областта на IT и аутсорсинг сектора в България от институции като Forbes и GSA.

 

X