INNOWWIDE ще финансира компании за навлизане на пазара на иновации в САЩ
08.04.2019
София и България в класациите
08.04.2019

София Тех Парк стартира нова програма в подкрепа на новатори и стартъпи

Изображение: sofiatech.bg

София Тех Парк стартира новата си програма в подкрепа на новатори и стартиращи компании от цялата страна. Целите и инструментите на програмата бяха представени по време на първата конференция Investum Supersonic, организирана от научно-технологичния парк.

Програмата на София Тех Парк ще бъде насочена към приложната наука и комерсиализацията на изследователски разработки от София и страната, и ще се реализира в партньорство с международната организация за предприемаческо образование Source Institute. За изобретатели, новатори и предприемачи паркът ще предлага менторство, обучения, тематични събития и такива, на които идеите да бъдат представяни пред заинтересована публика.  

За повече информация столичните предприемачи с научни и изследователски разработки могат да изпращат запитвания на имейл incubator@sofiatech.bg.

По време на конференцията Investum Supersonic водещи инвеститори от страната направиха преглед на текущия инвестиционен климат в България и типа проекти, които предизвикват инвестиционен интерес от страна на местните бизнеси. Като част от програмата се проведе и демо ден на преакселераторска програма на „Gargarage“, а международни лектори представиха опита си и дадоха съвети как предприемачите да преодоляват бариерите за финансиране и мащабиране. Всичко за конференцията и снимки ще намерите тук.

Снимки ще намерите и на фейсбук страницата на София Тех Парк тук.

X