Предстоящи събития
02.07.2020
Фондът на Европейския иновационен съвет за дялово участие в иновативни компании става самостоятелен орган
02.07.2020

София се включва в уебинара Smart Cities – Urban Tech Solutions to Shorten the Road to Recovery на Urban Tech

 

Urban Tech стартира серия от ежемесечни онлайн семинари, посветени на технологичните решения, които помагат на градовете да съкратят пътя към възстановяване от COVID19 кризата.

Ако интересите ви са в сферата на умните градове, градските политики или бизнес, свързан GovTech/Urban Technology и се интересувате как градовете определят стратегията и тактическия си план за справяне с кризата, тези безплатни уебинари са за вас.

По покана на организаторите, екип на Столичната община ще участва в уебинара Smart Cities – Urban Tech Solutions to Shorten the Road to Recovery, който ще се проведе на 9 юли, 15:00 – 15:45 BST / 16:00 – 16:45 CEST. В онлайн събитието се включват още експерти от MIDAS – агенцията за вътрешни инвестиции на Манчестър, Avison Young – една от най-бързо развиващите се фирми за търговски недвижими имоти, както и Френският национален институт за изследвания и образование по градско управление INREGU.

 

Темите в предстоящата среща:

 

  • Практически примери за въведени технологични решения в отговор на предизвикателствата от пандемията.
  • Подготвени ли са градовете да се справят с COVID-19 и какви уроци можем да научим един от друг, за да прилагаме занапред доказали се вече решения?
  • Влагаме ли достатъчно ресурс в прилагането на решения или все още подценяваме важността на целенасочени усилия в тази посока?
  • Как иновациите и технологиите могат да помогнат за преодоляване на препятствията за бързо възстановяване?
  • Как да планираме град, устойчив на пандемия – заплахи и възможности.

 

Регистрирайте се сега!

 

X