Новини от градската среда
02.07.2020
София се включва в уебинара Smart Cities – Urban Tech Solutions to Shorten the Road to Recovery на Urban Tech
02.07.2020

Предстоящи събития

СТРАТЕГИЧЕСКА ИНФРАСТРУКТУРА И ИНВЕСТИЦИИ 2020 | LIVE&ON DEMAND

6 юли, 2020 / онлайн

Петнадесетото издание на Годишната конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2020“ ще се фокусира върху приоритетите, стратегиите и моделите на финансиране в България и страните от Югоизточна Европа, както и върху текущото състояние на мащабните транспортни, енергийни и екологични инфраструктурни проекти.

Bg.infrastructureconference.bg

 

SMART CITIES – URBAN TECH SOLUTIONS TO SHORTEN THE ROAD TO RECOVERY

09 юли, 2020 / онлайн

Urban Tech стартира серия от ежемесечни безплатни онлайн семинари, посветени на технологичните решения, които помагат на градовете да съкратят пътя към възстановяване от кризата, предизвикана от COVID19.

По покана на организаторите, екип на Столичната община ще участва в уебинара Smart Cities – Urban Tech Solutions to Shorten the Road to Recovery, който ще се проведе на 9 юли, 15:00 – 15:45 BST / 16:00 – 16:45 CEST.

В предстоящата среща, заедно с Агенцията за вътрешни инвестиции на Манчестър MIDAS, ще говорим за:

  • Практически примери за въведени технологични решения в отговор на предизвикателствата от пандемията.
  • Подготвени ли са градовете да се справят с COVID-19 и какви уроци можем да научим един от друг, за да прилагаме занапред доказали се вече решения?
  • Влагаме ли достатъчно ресурс в прилагането на решения или все още подценяваме важността на целенасочени усилия в тази посока?
  • Как иновациите и технологиите могат да помогнат за преодоляването на препятствията за бързо възстановяване?
  • Как да планираме град, устойчив на пандемия – заплахи и възможности.

Регистрирация

 

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ ЕЛЕКТРОНИКА 2020

23-24 юли, 2020

Националният форум с международно участие “ЕЛЕКТРОНИКА 2020” ще продължи започнатата от конференциите “ЕЛЕКТРОНИКА” дискусия за състоянието и перспективите на българската електроника, компютърната техника и телекомуникациите в условията на пазарна икономика и членството в ЕС и ще обсъди научни доклади с принос в теорията и практиката от български и чуждестранни специалисти. Предвижда се участие на водещи фирми от бранша и кръгла маса. Организира се кариерен форум и изложба.

ТЕМАТИЧНИ НАПРАВЛЕНИЯ

– Биомедицинско инженерство
– Схеми и системи
– Образователни технологии
– Измервания в електрониката
– Индустриална електроника
– Информационни и комуникационни технологии
– Микроелектроника и оптоелектроника
– Силова електроника
– Мехатронни системи
– Нови материали

 

GLOBAL AZURE BULGARIA 2020

29 август, 2020 / Sofia Tech Park

Global Azure Bulgaria 2020 е българското издание на Global Windows Azure – събитие в глобалната общност на публичната облачна платформа Windows Azure. Шестото локално издание на събитието ще се проведе на 29 август 2020 г. в Sofia Tech Park.

Практически сесии ще помогнат на участниците да постигнат бързина при разработването на приложения. В допълнение към възможността за обучение, участниците ще могат да впрегнат изчислителните възможностите на платформата в задача с благотворителна цел.

 

X