Включете се в SlavConf. Enlightenment – първата по рода си конференция в Европа за бизнес в културата, хуманитарните науки и изкуствата
09.10.2019
Първо издание на Sofia Startup Ecosystem Canvas на Founder Institute
09.10.2019

София и Виена преподписаха споразумението за бизнес сътрудничество “Град-към-град”

 

Щастливи сме да съобщим, че през септември споразумението “Град-към-Град”/City-to-City Agreement между Виена и София бе удължено с още една година. На специално събитие, отбелязващо една година партньорство между двата града, г-н Владимир Данаилов, Главен изпълнителен директор на Столичната агенция за инвестиции, и г-н Герхард Хирци, Управляващ директор на Виенската бизнес агенция, подписаха новото споразумение за сътрудничество (City-to-City Agreement), с фокус върху работата в мрежа, обмяната на добри практики и оказването на бизнес подкрепа за компании, които искат да стартират операции в столицата-партньор.

„За разлика от повечето меморандуми, този не е просто украшение за офисите ни, а работещ документ с реални проекти“, каза Герхард Хирци преди подписването на новото споразумение.

 

Споразумението City-to-City Agreement е насочено към компании от различни сектори като финансови технологии, ИКТ, креативни индустрии, биотехнологии и науки за живота и др. За последните дванадесет месеца нашият екип успя да реализира в партньорство с Виенската бизнес агенция няколко събития, които предоставиха нови възможности за интернационализация и разширяване на български и австрийски компании в столиците ни.

Столичната Evrotrust стана първата българска компания, която се възползва от споразумението между Виена и София и в началото на тази година излезе на австрийския пазар с иновативното си и уникално по рода си мобилно приложение за дистанционна електронна идентификация и дистанционно подписване на документи с квалифициран електронен подпис.

София е първият източноевропейски град, с който австрийската столица си партнира на ниво град-към-град за градски политики и поощряване на бизнеса.

Реализирахме успешна първа година на сътрудничество между нашите градове и очакваме следващата да бъде още по-добра!

 

Екипът ни изказва благодарност на Missia23 за това, че бяха прекрасен домакин на събитието и заедно с нас отбелязаха първата година от бизнес споразумението между София и Виена.

Столичните компании от всички сектори, които се интересуват от възможности за интернационализация и насоки за разширяване на бизнеса, могат да се свържат с отдел “Инвестиционен анализ” на Столичната агенция за инвестиции.

 

Предишни събития, реализирани по силата на City-to-City Agreement между София и Виена:

25 часа в креативна Виена 

Create&Grow: Creative Sofia Meets Creative Vienna

Конференция на градовете Виена и София

Единадесет софийски Fintech и Biotech компании в събитието „25 часа във Виена“

Възможностите за сътрудничество с Виена в зоната Sofia’s Place на Webit.Festival Europe 2019

 

X