София е втора в Европа по ръст на чуждестранните посетители
05.11.2018
Събитията за разработчици Java2Days и CodeMonsters – с безплатен вход
07.11.2018

СОАПИ представя София на Петербургския международен иновационен форум

 

По покана на Губернатора на Петербург Георги Полтавченко към кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, София ще участва на VI-я международен конгрес „Санкт Петербург и славянският свят“, който ще се състои между 28-30 ноември 2018 г. в гр. Санкт Петербург.

София ще бъде представена от екип на Столичната агенция за инвестиции с презентация в рамките на пленарните сесии от програмата на Конгреса и ще разполага със свой информационен щанд със зона за преговори като част от изложението „Глобални и регионални партньори на Санкт Петербург“, което съпътства тридневния конгрес.

Фокусът на събитието ще е върху въвеждането на иновации, в частност цифровата трансформация, и тяхното успешно прилагане в живота на градовете. Конгресът се организира от Правителството на Санкт Петербург и е част от XI-я Петербургски международен иновационен форум – най-голямото конгресно и изложбено мероприятие на Северозападна Русия, посветено на иновациите. Форумът ежегодно събира над 10 000 експерти и е място за професионален диалог между руската и международната общност като средство за подкрепа на иновациите и сътрудничество между институциите, бизнеса и науката.

X