Coca-Cola отваря в София втория си най-голям в света център за развитие на интелигентни технологии
09.06.2018
Vienna-Business-Agency-Meeting-Sofia
Виенската бизнес агенция представя възможности за развитие на бизнес в австрийската столица
17.06.2018

СОАПИ представи развитието на ИКТ сектора в София по време на Седмицата на технологиите в Лондон

Между 11 и 15 юни в Лондон и Ливърпул се провежда първото по рода си ‘Bulgarian ICT Roadshow, организирано от Британско-българската бизнес асоциация (БББА) в партньорство със СОАПИ. Целта на събитието е България и София да бъдат представени и промотирани като желани дестинации за британски компании и потенциални партньори, които търсят услуги в сферата на информационните технологии.

Bulgarian ICT Roadshow е част от официалната програма на два от най-важните за британската и световната бизнес общности международни форума – Седмицата на технологиите в Лондон (London Tech Week) и Международния бизнес фестивал в Ливърпул (International Business Festival, Liverpool).

В делегацията участват 17 водещи български компании от сферата на ИКТ: BGO Software, Scale Focus AD, mishmash.io, Accedia, R&D Solutions Ltd., Newtrend Agency, Athlon, eLando AD, Bulbera, Grafixoft, DataStork, MiNDS Technologies, Futurist Labs, Next Consult, Interconsult Bulgaria (ICB), Questers, и Telelink Business Services. По време на събитието компаниите имат възможност за бизнес запознанства и индивидуални срещи със заинтересовани британски компании.

Програмата на ‘Bulgarian ICT Roadshow започна в понеделник с официална среща на българските делегати с представители на британския бизнес в търговската камара на Теймс Вали (Thames Valley Chamber of Commerce). По време на срещата, която се радваше на засилен интерес от страна на представителите на камарата, изпълнителният директор на СОАПИ г-н Владимир Данаилов представи развитието на ИКТ сектора, бизнес и инвестиционния климат в София и България, както и компаниите – участници в българската делегация.

Търговската камара в Теймс Вали е петата по големина акредитирана търговска камара в Обединеното кралство, с повече от 4 000 членове. Регионът Теймс Вали е известен като английската „Силициева долина“ и е един от технологичните, научни, предприемачески и творчески центрове на Великобритания.

Г-н Данаилов присъства и на панелна дискусия, организирана от кметството на Лондон, като част от програмата на Седмицата на технологиите.

На 12 юни в българското посолство в Лондон се състоя официален прием – като част от програмата на ‘Bulgarian ICT Roadshow. На 13 юни делегатите участваха в нетуъркинг събитие, организирано от търговската камара в Гатуик (Gatwick Chamber of Commerce), по време на което заинтересовани британски компании имаха възможност да се запознаят с участниците от българската делегация и да участват в индивидуални срещи с тях. По време на събитието на британските гости бяха предоставени актуални данни за развитието на ИКТ сектора в София и България.

На 14 и 15 юни програмата на ‘Bulgarian ICT Roadshow продължава в Ливърпул, където българската делегация ще вземе участие в Международния бизнес фестивал и ще се запознае с представители от Northern Powerhouse, Sci-tech Daresbury and Science и Technology Facility Council, с които ще бъдат обсъдени възможностите за бъдещо партньорство.

 

X