СОАПИ представи развитието на ИКТ сектора в София по време на Седмицата на технологиите в Лондон
14.06.2018
Открийте София в зоната SOFIA’s PLACE на Webit.Festival Europe 2018
18.06.2018

Виенската бизнес агенция представя възможности за развитие на бизнес в австрийската столица

Vienna-Business-Agency-Meeting-Sofia

Vienna-Business-Agency-Meeting-Sofia

На 25 юни, по покана на Столична агенция за инвестиции, ще се състои представяне на Виенската бизнес агенция (Vienna Business Agency). Г-жа Сабине Олер, директор Международно бизнес развитие във Vienna Business Agency ще представи възможности за развитие на бизнес в австрийската столица.

Срещата е подходяща за столични предприемачи с интерес към австрийския пазар.

Представянето ще се състои от 15.00 ч., на адрес ул. Париж 1, София.

Работният език на срещата ще бъде английски.

Необходимо е да заявите присъствието си предварително на имейл ana.georgieva@investsofia.com не по-късно от 20 юни (сряда).

Виенска бизнес агенция

Виенската бизнес агенция активно подкрепя развитието на национални и международни компании от различни индустрии в австрийската столица вече над 30 години чрез управление на парични субсидии, недвижими имоти и консултации. С дейностите си, агенцията развива Виена като конкурентна бизнес дестинация в Европа и като стимулираща среда за нови компании, като в същото време постоянно подпомага растежа на съществуващите бизнеси в града. Vienna Business Agency предлага финансова подкрепа на фирмите чрез свой фонд, урежда въпроси с недвижимо имущество, офис и жилищно настаняване, предлага постоянна безвъзмездна помощ със съвети и консултиране

В Агенцията работят над 160 души, а Международният отдел се състои от 11 души, които говорят 15 езика и работят, за да осигурят съвети и лесна адаптация на чуждите фирми, които са избрали да се позиционират във Виена. Екипът на организацията работи за промотирането на града извън страната и подпомагат чужденците, избрали Виена за работа и живот, да се ориентират по-лесно в местната среда. Останалите отдели в организацията работят профилирано по помощ за стартъпи или развитие в конкретни индустрии – креативни, научна дейност, технологии и др.

X