Sofia Game Jam Week
02.02.2020
Доклад на PARA: Успехите на България в роботиката и автоматизацията за 2019-та
03.02.2020

Предстоящи събития в София

 

POWER PLATFORM BOOTCAMP

15 февруари, Puzl CowOrKing

Power Platform Bootcamp e международен формат, който се организира глобално и включва местно организирани събития. Събитието е безплатно, организира се от потребителски групи и общности по целия свят с подкрепата на Microsoft и има за цел да събере всички, които искат да научат повече за Power платформата на Microsoft.

В еднодневния лагер участниците ще се потопят дълбоко в Microsoft integration stack с практически сесии и лаборатории, предоставени от експерти и лидери в общността.

 

KNOWLEDGE CITY 2020 – ГРАДОВЕ НА БЪДЕЩЕТО

19 февруари, Capital Fort

Втората годишна конференция, посветена на развитието на градовете, ще се състои на 19 февруари 2020 г. и ще събере на едно място представители на бизнеса, администрацията и институциите в открит диалог за стратегиите на общините в България, как новите технологии влияят върху развитието на града и живота на хората и кои са добрите примери от Европа.

 

 

 

Част от темите:

  • Взаимодействието между бизнеса и местната власт
  • Мобилността през 2020-2030 г.
  • Готови ли сме за автономните автомобили?
  • Какви регулации, иновации и ресурси са необходими за 5G мрежите?
  • „Зелените” архитектурни решения и енергийната ефективност в домовете
  • Международни примери за успешно реализирани проекти от Европа

Вижте лекторите и пълната програма на: www.knowledgecity.bg

 

INNOVATION EXPLORER 2020

20 февруари, София Ивент Център

За пета поредна година агенцията за иновации Innovation Starter и Economedia ще предизвикат глобалния бизнес и академичните среди да мислят креативно и да се стремят към по-добро бъдеще.

Тази година форумът има за цел да изследва какво е необходимо за запалване на искрата на иновациите в бизнеса, образованието и управлението на градовете и държавите и как може да бъде гарантиран дългосрочният успех на България в световната икономика.

Лекторите, темите на презентациите и пълната програма на събитието ще намерите на innovationexplorer.bg

 

ADDITIVE DAYS

20-23 февруари, София Тех Парк

На 20-23 февруари предстои третото издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days. Целта на събитието е да представи най-доброто и най-новото от света на 3D технологиите, да даде равен достъп до иновациите на всички заинтересовани и да проправи пътя на технологията на нашия пазар. Конференцията е насочена както към представители на бизнеса, научните и образователни среди, с цел създаване на среда за колаборации и обмяна на опит, така и към масовата аудитория, за да отговори на всички въпроси свързани с приложенията и ползите от технологията.

X