Над 80% от шведските компании в България планират инвестиции през 2019
08.04.2019
СОАПИ представи работата по Стратегията за цифрова трансформация за град София на кръгла маса под патронажа на президента Румен Радев
08.04.2019

Предстоящи събития в София

Calendar-Sofia-Events

 

Форум „Метаморфозите на един сектор – дигиталният свят на финансите”

За 21-ви пореден път “Метаморфозите на един сектор – дигиталният свят на финансите” ще събере финансови институции и технологични компании, за да погледнат към най-новите тенденции на сектора. Ще бъдат засегнати теми, касаещи следващото поколение финансови институции.

Събитието е насочено към банки, застрахователни институции, пенсионно-осигурителни компании, регулаторни органи, платежни оператори, финансови брокери, финансови компании в областта на микрокредитирането, включително онлайн, консултантски фирми, лизингови къщи, асоциации, държавни органи, финансово-технологични компании и др.

Форумът ще се проведе на 10 април в София Ивент Център. Сайт на събитието events.ictmedia.bg/event/118

 

Конференция „Успешни стратегии за електронна търговия“

Четвъртата годишна конференция „Успешни стратегии за електронна търговия“ е регионално събитие, което се фокусира върху най-важните тенденции и развитието на иновациите в електронната търговия и дигиталното пазаруване.

Форумът предоставя нов многостранен поглед върху дигиталното и онлайн потребление на стоки и услуги, поднася ценна информация как днес можете да уловите бъдещето, за да бъдете крачка напред пред конкурентите.

Събитието ще се проведе на 11 април. Програмата и лекторите ще намерите тук: events.economedia.bg/event/94

 

NEXT BLOCK Sofia 2.0

След първия успешен NEXT BLOCK в София през 2018 г., конференцията се завръща с второ издание – NEXT BLOCK Sofia 2.0, което ще се проведе  на 12 април 2019 г.

Изпълнителни директори на блокчейн компании, лидери на обществено мнение и инвеститори от най-високо ниво ще се съберат за дискусии и партньорски контакти в областта на революционните технологии.

NEXT BLOCK Sofia 2.0 ще разгледа критични въпроси около очакваното покачване на токените за сигурност, препятствията пред масовото приемане на крипто валутите и бъдещето на блокчейн технологиите.

Подробности за събитието: NEXT-BLOCK.ORG

 

MachTech & InnoTech Expo

MachTech & InnoTech Expo е единственият професионален форум за машини и технологии за металообработка, индустриална автоматизация, електроника и роботика в България.

През 2019 година акцентите отново ще са индустриална автоматизация, CAD/CAM/CIM системи, 3D принтиране, индустриален софтуер, като специално внимание ще бъде отделено на електрониката и роботикатa в сферата на машиностроенето. Изложението e единственото бизнес събитие, домакин и на двустранни бизнес срещи за търговско сътрудничество и трансфер на технологии между български и международни компании, организирани от Enterprise Europe Network.

 

Интелигентни градове – 7-мо изложение за Югоизточна Европа

Интелигентни градове – 7-мо изложение за Югоизточна Европа има за цел да популяризира модерните технологии и работещи практики, които могат да превърнат градовете ни в по-екологични и енергийно-ефективни системи и да улеснят максимално живота на хората. Изложението е мястото за представяне на интерактивни и достъпни информационни системи за транспорт, сгради, образование, здравни услуги и др.

Темите на изложението са свързани с нови технологии за адаптиране на градовете, за да станат жизнеспособни и устойчиви; дигитална инфраструктурна система, която дава достъп на гражданите до нужната им информацията; иновативен подход към интелигентното управление на енергията, водата, отпадъците и ресурсите, всичко за един по-добър живот.

Събитието ще се състои в Интер Експо Център между 16 и 18 април. За повече информация: viaexpo.com/bg/pages/smart-cities

 

Енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници

Специализираната изложба и конференция за Югоизточна Европа “Енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници” ще се проведе за 15-ти пореден път.

Енергийната ефективност и производството на енергия за собствени нужди отново ще бъдат актуални теми на фона на глобалната тенденция за утвърждаване на кръговата икономика.

Събитието спомага за внедряване на технологии за производство на енергия от възобновяеми източници, за намаляване разходите за отопление и охлаждане на сградите. През 2018 г. в него се включиха водещи компании от Австрия, Белгия, България, Германия, Дания, Италия, Испания, Литва, Полша, Турция, Холандия, Швеция.

Повече информация ще намерите тук.

 

Управление на отпадъците и рециклиране

Специализираната изложба и конференция за Югоизточна Европа “Управление на отпадъците и рециклиране” ще се проведe за десети пореден път и ще бъде с фокус върху съвременната концепция за ресурсна ефективност. Участниците ще представят икономически изгодни решения за оползотворяване и рециклиране на отпадъците, превръщането им в електричество, топлина, суровина, компост и др.

Повече за събитието ще намерите тук.

 

Финансова конференция “Шумът на парите”

“Шумът на парите” е едно от най-големите икономически събития в страната. На 16 и 17 април предстои 10-то юбилейно издание на форума. Събитието събира ключови български и чуждестранни финансови експерти и икономисти, и привлича интереса на водещите финансисти у нас.

Програма на събитието и регистрации: profit.bg/forum/

X