Панелна дискусия “София и Гьотеборг: допълващи се екосистеми” по време на Web Summit 2019 – най-голямото технологично събитие в Европа
30.10.2019
Участвахме в първия за София и България Форум по роботика и автоматизация  
04.11.2019

Покана за участие: „София – пазар за вашите иновативни продукти и решения“

 

След 18 месеца работа, ‘Стратегията за дигитална трансформация на София’ е завършена.

Целта на Стратегията е София да се превърне в пазар за иновативни продукти и решения чрез подкрепа на местните ИКТ и стартъп екосистеми и създаване на възможности за местните компании (малки и големи) да доставят дигитални продукти и услуги, разработени във и за София.

Екипът ни иска да разшири общността от над 100 души, които подкрепяха, бяха посланици и участници в процеса по създаване на ‘Стартегията за дигитална трансформация на София’. 

Присъединете се към нас за събитието „София – пазар за вашите иновативни продукти и решения“, за да разберете повече за визията за дигитална трансформация на София и да споделите и вашата визия!

 

Темите в събитието:

  • – Искаме градът да се стреми да създава възможности за ИКТ сектора и стартъп екосистемата да се включат в решаването на местните предизвикателства и да използват града като тестова площадка за нови дигитални продукти и услуги. 
  • – Искаме да организираме процеса чрез създаването на специално звено, което да поддържа връзка с вас и да познава продуктите, които разработвате, като същевременно идентифицира нуждите на местния пазар и управлява процеса на дигитализация в София.

 

Елате и чуйте:

Владимир Данаилов – главен изпълнителен директор

Искра Йовкова – отдел Инвестиционен анализ

Марк-Алекс Евтимов – отдел Инвестиционен анализ

 

Вторник, 5 ноември 2019, 18:30 – 20:00 ч.

Puzl CowOrKing, бул. Черни връх 47, ет. 4, 1407 София, България

 

Достъпът е свободен и не се изисква предварителна регистрация.

––-

Основни факти за Стратегията задигитална трансформация за София:

  • – През януари 2018 г. Столична агенция за инвестиции от името на Столична община спечели учястие в проекта Digital Cities Challenge на Европейската комисия заедно с 40+ града от ЕС.
  • – Стратегията е разработена по методология, предоставена от Европейската комисия и има за цел да начертае пътя към дигитализацията на София чрез превръщането на града в платформа за цифровите продукти, създадени в града.
  • – Както е посочено в стратегията, градът трябва да създаде възможности за местния ИКТ сектор да се включи в решаването на местните предизвикателства и да използва града като тестова площадка за нови цифрови услуги.
  • – Определени са 18 оперативни цели и 14 дейности с цел създаване на конкретен план за действие за дигитализация.

Повече информация ще намирети на нашата уеб страница Digital Sofia.

X