Покана към български студенти за участие в менторска програма „Променящи бъдещето“

Българската Чийвнинг асоциация в сътрудничество с Британско-българската бизнес асоциация и Британския съвет изпълнява проект „Променящи бъдещето“ за създаване на менторска програма за български студенти, които в момента учат или наскоро са завършили във Великобритания. Програмата е финансирана от Британското посолство и в момента набира студенти, които искат да се включат в програмата за менторство – един от най-ефективните методи за личностно и персонално развитие.

 

Експерти от Столичната агенция за инвестиции са част от менторския екип в проекта. Екипът ни отправя покана към българските студенти да се включат в програмата и да се възползват от опита и мрежата от професионални контакти, с които менторите могат да подкрепят професионалното им развитие.

Целта на програмата е да подкрепи професионалното и личностното развитие на български студенти, които в момента учат или са завършили във Великобритания, както и на завърнали се от Великобритания млади българи. Програмата е принос на асоциацията към изграждането на общност на ангажирани и активни младежи с амбиция за социалната промяна и развитие на гражданското общество.

Българската Чийвнинг асоциация е неправителствено организация на завършили във Великобритания стипендианти на Chevening – програма на правителството на Великобритания за подкрепа на развитието на глобални лидери (chevening.org).

Как ще се осъществява?

Програмата включва минимум 5 срещи до края на март 2019 г. Разговорите между студентите и менторите ще са чрез Messenger, Viber, WhatsApp, Skype или имейл, както и по време на лични срещи, ако е възможно.

Менторите са ентусиазирани и мотивирани професионалисти с над 5 години професионален опит и  изградена професионална мрежа, които ще преминат обучение и ще получат подкрепа по време на изпълнението на проекта документи, насоки, инструменти за оценка и др.

Студентите трябва да са заинтересовани от установяване на професионални взаимоотношения и сътрудничество, както и да имат желание да поемат инициатива и отговорност за ефективността на менторството. В края на програмата ще получат сертификат.

Какви са ползите от участието?

Наставничеството е от полза за всички – и за студентите, и за менторите, тъй като дава възможност за развитие на нови умения и за придобиване на нови перспективи.

В резултат на програмата, участващите ще получат:

  • Достъп до професионална мрежа;
  • Лично общуване с професионалист от интересуващата ги сфера на работа/образование;
  • Нови преживявания, опознаване на друга култура и етикет;
  • Професионален, честен и целенасочен съвет относно портфолиото на участниците (тяхното резюме, “асансьорна реч”, презентационни умения, придружителни писма, основни умения, стаж, обмяна на опит чрез наблюдаване на работата на ментора и т.н.), ако това е важно за участниците;
  • Участие в проекти или събития;
  • Друга гледна точка при обмисляне и избор между различни възможности за работа.

 


Кой може да участва и как се кандидатства?
Български студенти, които учат в момента или са завършили образователна степен през последните години във Великобритания, могат да попълнят формуляра на адрес https://goo.gl/forms/6UIYoRIfmgJx5kRj2 до 15 ноември 2018 г.
Регистрирайте се в програмата в максимално кратък срок, защото кандидатурите могат да се разпределят при получаване на съвпадение с подходящи спрямо интереса на студента ментори.

Ако имате въпроси можете да се свържете с Българската Чийвнинг асоциация на chevening.bg@gmail.com.

Среща в Лондон с ментори
На 8 ноември 2018 г. от 15 ч. в посолството в Лондон (186-188 Queen’s Gate, Kensington, London SW7 5HL, UK) студентите ще могат да се срещнат с ментори.

Повече информация ще намерите на следните линкове:
https://www.facebook.com/events/287379535439800/
https://www.linkedin.com/company/chevening.bg
https://bg-bg.facebook.com/chevening.bg/
http://www.chevening.org/


X