Кратки новини от градската среда в София
08.09.2018
Възможности за финансиране
09.09.2018

Платформата IBA.Bulgaria развива разнообразни функционалности, за да подпомага бизнеса с българска връзка у нас и на международни пазари

 

Със старта на новия работен сезон, бизнес платформата www.ibaconnect.com, създадена от International Business Alliance.Bulgaria активира няколко нови функционалности, насочени към бизнес сътрудничество и развитие на проекти на българи у нас и по цял свят. Мрежата стартира през пролетта с идеята да осигури пряк контакт между потребителите, които да си сътрудничат в развитието на проекти и партньорства и в разрастване на бизнес на нови пазари и в нови направления. Така IBA.Bulgaria стана първото по рода си онлайн бизнес място, което обединява българската бизнес диаспора глобално. Нетуъркинг платформа е с таргет, който инициаторите определят като Международен бизнес с българска връзка (International Business with Bulgarian Connection) и цели да свързва българите със собствен бизнес (или участващи в бизнеси) в България и по света.

Платформата съчетава най-полезните за бизнеса функционалности на Facebook и LinkedIn и така позволява на профилите да получават в нюзфийд целенасочени бизнес новини и да осъществяват партньорски разговори чрез директен контакт между членовете. Различното в мрежата на IBA е, че потребителите могат не само да използват своите ежедневни и работни контакти, за да си бъдат взаимно полезни, но и да си партнират в бизнеса, да се консултират, да създават заедно проекти в България или към външни аудитории и пазари.

Платформата има изчистен интерфейс и постоянно добавя нови функционалности и опции, с акцент към бизнес сътрудничество. Всички те ще останат на разположение за пълен и свободен достъп на всички профили, присъединили се към мрежата от самото начало на създаването й, дори след преминаване към достъп при определени условия към част от възможностите на платформата.

 

Основните ползи за хората с бизнес от вече активните функционалности:

  • Секция Нетуърк е мястото (вашия нюзфийд) за всички публикации, групи, проекти или събития, споделени от хората, с които сте свързани. Всичко, което публикувате за вашите бизнес и професионални дейности, е видимо за всички ваши IBA връзки именно на тази страница и на нея може да получите обратна връзка по казуси и идеи. С колкото повече потребители имате контакт, колкото по-активен сте, толкова повече интересни новини ще получавате и виждате.
  • Бизнес директорията дава възможност за пряк контакт, включително личен месинджър. Може да филтрирате потребителите по държава, сектор, длъжност, за да намерите правилните контакти за конкретна бизнес цел, да откриете следващия си бизнес партньор или клиент сред профили от 15 държави на 4 континента.
  • Може да създавате или участвате в професионални Групи, където да дискутирате полезни за бизнеса ви теми и да търсите решение сред хора със сходен опит.
  • IBA Посланиците и Експертите  могат да съдействат със своите познания за местните пазари в различни държави или да ви дадат конкретни насоки и точните източници за условията в конкретен сектор и пазар.
  • Секция Проекти е за представяне на бизнес проекти и идеи. Всички публикувани от потребителите проекти се споделят в социалните мрежи и в регулярния бюлетин на IBA. Това е още едно средство на мрежата да привлече внимание към вашия бизнес. Секцията е създадена с добавени категории в зависимост от това какво партньорство и сътрудничество търсите и можете да избирате между инвестиции, джойнт венчър, финансиране, спонсорство. Секция Проекти е една от най-важните функционалности на платформата, защото поставя акцент върху бизнес мисията на IBA – намиране и осъществяване на директен контакт с най-подходящия партньор за бизнес проект или идея.
  • В секция Кариери може да потърсите специалисти сред българската диаспора, пръсната по цял свят и да намерите човек с международен опит или да обявите стажантска програма и да привлечете млади българи с образование в чужбина.
  • Блогът в платформата е разделен на потребителски и общ за мрежата. По преценка на редакторския екип, ваша публикация може да бъде поместена в потребителския блог, новините, бюлетина, списанието. Пишейки ваши статии, реално създавате ваш собствен блог. Екипът на платформата организира за членовете си и кратки представяния под различни формати /статия или интервю, като например новата рубрика IBA Интервю – 3 минути с…”/за интересни личности и проекти, публикувани в мрежата от потребителите й.

 

Заради бързото разрастване и интереса към мрежата, в процес на активиране са и допълнителни разработки:

IBA Institute, където ще се създадат редица опции за офлайн и онлайн обучителни програми с лектори от цял свят, материали и събития.

Кариерна секция в посока търсене на работа.

– След въвеждане на модул Payments, ще бъдат въведени Referrals за членовете, която ще стимулира членовете да канят нови потребители на мрежата.

– Секция Посланици и Експерти на IBA ще бъде доразработена, за да могат специалисти по държави и сфери да дават регулярни консултации за растрастване на бизнес на нови пазари и сектори.

– Ще бъдат организирани събития в чужбина с участието на бизнес с българска връзка и чужди партньори. Първото от тях е вече обявено и ще се проведе в Цюрих на 15 и 16 септември: 

 

Пет месеца след старта на платформата, IBA.Bulgaria има над 400 членове – профили на личности и компании, техни чуждестранни партньори, представители на културните индустрии, фрийленсъри, експерти, бизнес организации, студенти, културни, благотворителни, образователни институции. Към мрежата вече се присъединяват и чужди компании.

В подкрепа на бизнес общността на IBA се издава и печатно бизнес списание Elysium. Изданието е двуезично и с международно разпространение, включително към 90 български посолства по света.

Списанието има и уебсайт, който не дублира печатното издание и е още един маркетинг канал за профилите на личности и компании, част от от IBA.Bulgaria.

Първите два броя на списанието са вече достъпни и онлайн:

https://elysium.press/bg/elysium-preview-issue/

https://elysium.press/bg/elysium-green-issue/

И списанието, и платформата имат профили във всички социални медии, издава се и регулярен седмичен бюлетин, който се разпраща не само в мрежата, но и към още над 2500 компании в България и в чужбина. Може да ги видите и да се абонирате тук.

Още информация за IBA.Bulgaria може да намерите в публикациите на медиите за платформата тук.

 

X