Възможности за финансиране и предстоящи B2B срещи
03.09.2020
Calendar-Sofia-Events
Предстоящи събития в София
03.09.2020

Нови 37 900 кв.м модерни складови площи въведени в експлоатация в два логистични парка край София

Пазарът на индустриални площи отчита устойчива активност през второто тримесечие, сочи тримесечният доклад на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton. 

След труден старт на годината, пазарът в София подобрява резултатите както по отношение на наетите площи, така и при проектите в развитие. Въведени в експлоатация са пета и шеста сграда от East Ring Logistics Park, както и първият етап от Logistics Park Sofia. Двете съоръжения добавят 37 900 кв.м модерни складови площи. В строеж в София са още 166 652 кв.м логистични площи, като инвестициите са предимно от собственици. 

Общото усвояване за второто тримесечие на 2020 г. надвишава 24 000 кв.м. Активни в наемния сегмент са логистични, дистрибуторски и куриерски компании, основно в резултат на ръста на онлайн търговията. Наемните нива остават стабилни –  3,8 евро / кв.м за по-големи съоръжения и 4,2-4,4 евро / кв.м за средни по размер.

В страната индустриалният пазар е доминиран от производствени площи, предимно за автомобилни компоненти и лека промишленост.

Още данни от второто тримесечие вижте в доклада Marketbeat Bulgaria: Industial Q2 2020 на Cushman & Wakefield Forton. Преглед на пазарите на търговските и на офис площите през второто тримесечие може да видите тук

X