Accenture удвоявява екипа си в България
04.07.2018
Новини за градската среда в София
04.07.2018

Нова онлайн бизнес мрежа обединява българите на световно ниво

 

Компанията International Business Alliance.Bulgaria, създадена от двама българи в Лондон, откри първата по рода си онлайн бизнес мрежа на международния бизнес и култура с българска връзка. Алиансът е насочен към обединението на представители на предприемачеството, инвестиционната и финансовата сфера, културните индустрии, образованието, филантропията на глобално ниво.

Нетуъркинг платформата www.ibaconnect.com вече има над 220 члена от над 15 държави и 4 континента. Сред първите членове има институции, бизнес асоциации, професионалисти от различни бизнес сектори, предприемачи, експерти, журналисти и др.

Създателите и екипът на International Business Alliance.Bulgaria развиват новата мрежа с идеята да осигурят пряк контакт между потребителите, които да си сътрудничат с идеи и партньорства за развитие и разрастване на бизнеса на нови пазари и в нови направления

„Ефективна, успешна и належаща в този глобален бизнес свят – така виждам възможността българи с бизнес по целия свят, както и техни чужди партньори, да общуват директно. Всеки познава най-добре условията на конкретния пазар, на който работи, и може да помогне с този опит и знания.“, споделя един от основателите на платформата, Мирослав Богданцалиев, предприемач и инвеститор.

В платформата са включени редица привлекателни бизнес възможности. Потребителите могат да споделят бизнес проекти с цел привличане на партньори и инвестиции, да предлагат и търсят работа, да ползват консултации на международни експерти или да потърсят контакт с официалните Посланици на Алианса относно въпроси, свързани с местни пазари и регулации. Онлайн мрежата позволява на потребителите да създават и участват в професионални групи и събития, да споделят статии и новини от областта на техните бизнес активности, да ползват различни опции за реклама и комуникация.

В момента екипът разработва и образователна секция – IBA Institute, където членовете на платформата ще се възползват от видео тренинги, уебинари, онлайн и офлайн събития и др. с участието на международни експерти и консултанти в различни бизнес и културни области.

Част от проекта на International Business Alliance.Bulgaria е създаването на официална печатна медия – двуезичното бизнес списание Elysium. Списанието е предназначено за българските Посолства, членовете на платформата, български и чуждестранни бизнес и културни организации по света, инвеститори, предприемачи и др.

Мисията на първата по рода си онлайн бизнес мрежа, насочена към международния бизнес с българска връзка, е да осигури интерактивна, бърза и надеждна комуникация между българските предприемачи и техните чужди партньори. Не случайно Паола Минекова – съосновател на проекта, художник и мултимедиен дизайнер, подчертава силата на нетуъркинга: „Знам от собствен опит колко голямо е значението на мрежата от контакти. Когато се местех в нова държава – преди да дойда в Обединеното кралство, съм живяла в Холандия, Израел, САЩ, – изграждах всичко наново. Наблюдавам ежедневно как хората около мен успяват именно благодарение на своите контакти. Оттам е и моето убеждение, че новата платформа ще бъде изключително полезна за развитието и разширяването на бизнеса на нейните членове.”

Може да разгледате платформата и да се включите в мрежата на International Business Alliance.Bulgaria на адрес www.ibaconnect.com.       

 

X