Германският холдинг Multivac откри нов завод в Индустриална зона Божурище с инвестиция от 18.8 милиона евро
04.07.2018
Нова онлайн бизнес мрежа обединява българите на световно ниво
04.07.2018

Accenture удвоявява екипа си в България

Дейност: Бизнес и консултантски услуги
В София от: 2008 г.
Брой служители: 130 (в София и Пловдив)

 

 

Консултантската компания за глобално управление и професионални услуги Accenture планира да удвои персонала си в офисите в София и Пловдив. Българският отдел на базираната в Дъблин компания обяви намерението си в срок до една година да наеме още 160 IT специалисти към настоящите 140.

Accenture предлагат консултиране в ИТ услугите, разработват  решения и предлагат консултации за електронна търговия. Българският офис има ключова роля в услугите за Югоизточна Европа и наемането на още специалисти ще затвърди позициите в региона. Accenture ще търси специалисти с Java, SAP Hybris, Saleforce и Adobe. Компанията ще наема както програмисти с опит, така и млади кадри, готови да се обучават и израстват вътре в организацията.

Accenture стъпва у нас през 2015 г., когато придобива Javelin Group. Оттогава досега българското звено доказва, че с малкото си, но качествени хора, успява да се утвърди като един от водещите високотехнологични центрове за компанията.

 

За Accenture

Accenture е основана през 1989 г. в САЩ, а от 2009 г. централата й е в Дъблин, Ирландия. Днес компанията има над 440 000 души персонал и работи с клиенти в 120 държави. Основните екипи на Accenture са в Индия, САЩ и Филипините. През 2017 г. компанията е генерирала общ приход от 34.9 милиарда долара. В България технологичният гигант има офиси от 2015 г. насам – в София и в Пловдив. Екипите тук работят по цялостни решения за електронна търговия.

 

X