Мария Христова: София е сред най-бързо възстановилите се по време на икономическата криза и продължава да създава много нова заетост
25.11.2020
Изтеглете втора част на доклада ни “Икономически и инвестиционен профил на Столична община” 2020 с данни за пазара на труда
04.12.2020

Нестле България инвестира 23 млн. лева във фабриката си в София

Нестле България инвестира нови 23 млн. лева в роботизирана поточна линия във фабриката си в София. Нововъведението беше представено в онлайн събитие с виртуална разходка, която показва иновациите във фабриката.

Инвестицията е за нова производствена линия на марката KitKat, с обновена дигитална мрежа, която свързва всички машини към единна система за данни. При възникване на проблем, те да могат да бъдат решавани дистанционно, което в ситуация на продължаваща пандемия от компанията отчитат като възможност от голямо значение, която ще позволи непрекъснато производство въпреки обстоятелствата.

“Новата роботизирана поточна линия гарантира по-бързо и ефективно производството във фабриката на Nestlé, както и по-безопасна работна среда на служителите, които ще се обучат да работят с автоматизирани машини”, се казва в официалното съобщение на компанията.

Така Нестле България работи с две производствени линии, които приготвят и пакетират 2,5 млн. барчета Kit Kat на ден (или 1736 бройки в минута), приготвени с българско брашно. От тях 95% са за и знос в над 35 страни в чужбина, сред които Южна Корея, Мексико, Катар, Южна Африка, Сингапур и Карибските острови.

Фабриката работи в София вече 80 години, а от 1994 г. тя е собственост на швейцарсикя гигант Nestlé. В компанията работят 1060 души, 60% от тях са заети в производствените дейности.

 

X