Campus X, LAUNCHub Ventures и Eleven сътрудничат в полза на технологичната стартъп екосистема
06.12.2019
Cargo-Partner-:ogistics-Center-in-Sofia
Cargotec Business Services отваря регионален център в Сингапур
06.12.2019

Немската ProSiebenSat.1 Media SE откри развоен център в София

Германската телевизионна компания ProSiebenSat.1 Media SE официално оповести откриването на развоен център в София по време на конференцията js.talks. Екипът тук ще разработва продукти за различни платформи, които да позволяват взаимодействие на зрителите със съдържанието на медиата. 

Към момента ProSiebenSat.1 Media SE работи с екип от 40 души в столицата. Местният развоен център е изграден от българския софтуерен разработчик „Дриймикс“ и консултантската HR компания за изграждане на IT екипи „БИКА Сървисис“. 

С откриването на офиса в София, ProSiebenSat.1 ще търси модернизиране в начините на предлагане на съдържание чрез платформа, която позволява интерактивно участие на зрителите. Целта е преодоляване на загубата на аудитория, тъй като все по-малко хора гледат телевизия и все повече използват интернет, както за информация, така и за забавление.

Немският телевизионен гигант, познат предимно с каналите Pro7 и Sat.1, достига до 45 милиона немскоезични домакинства в Германия, Швейцария и Австрия. Компанията е листната на Франкфуртската фондова борса и има пазарна капитализация от близо 3 млрд. евро. Освен телевизионни канали ProSiebenSat.1 Media SE има и собствени филмови студиа, които продуцират филми за платформи като Amazon и Netflix.

X