Столичната агенция за инвестиции споделя опита си по проекта Digital Cities Challenge във Виена
25.06.2019
Bulpos откри център за иновации в офиса си в София
26.06.2019

Не пропускайте: Biotech Atelier 2.0

 

Prescriptia и Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) организират за втора поредна година строго профилираното събитие за биотехнологии Biotech Atelier.

Biotech Atelier 2.0 ще се проведе на 25 септември 2019 г. в Sofia Tech Park. Целта му е да събере водещи международни експерти, предприемачи, бизнес лидери, визионери и инвеститори в областта на здравното обслужване, интелектуалната собственост, биотехнологичното предприемачество, бизнес лидерството и много други.

С убеждението, че българската екосистема на биотехнологиите и науките за живота може да допринесе за 10% от БВП на България, организаторите имат за цел да превърнат събитието в платформа, която за ускори развитието на биотехнологичната среда чрез международно сътрудничество между науката и промишлеността.

Темите

Всеки панел на Biotech Atelier 2.0 ще бъде организиран като отворена дискусия между аудиторията и няколко оратора на сцената по теми като терапевтични продукти, AI в медицината, биобанкиране, персонализирана медицина, активно участие на пациентите, възможности за финансиране, ИТ и науките за живота, генни терапии и прилагането им на трудни пазари и много други.

Ден преди Biotech Atelier 2.0 

Освен основното събитие, тази година предстои и предварително обучително събитие – „Интелектуална собственост и трансфер на технологии“. Семинарът се организира в сътрудничеството между Biotech Atelier, Британското посолство в София и Британската мрежа за наука и иновации в България. Форумът ще се проведе във вторник, 24 септември 2019 г.

Ще се включат 50 участници от българските биотехнологични МСП, Българското патентно ведомство, офисите за трансфер на технологии в университетите в София и Пловдив, Столичната агенция за инвестиции и Съвместния иновационен център на Българската академия на науките. Британски световно признати експерти ще проведат две 90-минутни лекции по интелектуална собственост и трансфер на технологии, последвани от два интерактивни семинара, на които българските участници ще имат възможност да практикуват в реални ситуации. Основни лектори ще бъдат д-р Стоян Радков, основател и директор на Priority IP Ltd. и д-р Ингрид Кели Спилман, британски и европейски патентен адвокат, понастоящем ръководител на отдела по Технологичен трансфер към Института за наука и технологии Австрия.

Инициаторите

Prescriptia е консултантска компания, фокусирана върху фармацевтични изследвания и разработки, разрешаване на регулаторни въпроси и здравна икономика. В екипа на Prescriptia участват хора с високи академични познания, над 10 години международен регулаторен опит, работещи в динамична, международна и обвързана с високите технологии среда.

Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) е сдружение с нестопанска цел на учени, пациенти, медицински и здравни специалисти, образователни и здравни заведения и търговски структури в здравеопазването, което насърчава по-доброто разбиране и възприемане на концепциите, услугите и продуктите на персонализираната медицина в полза на пациентите и системата на здравеопазването. Организацията създава платформа, която допринася за по-пълно разбиране и прилагане на персонализирана медицина в полза на пациентите.

Пълен списък с лекторите и програмата на събитието, както и линк за регистрация ще намерите в сайта на Biotech Atelier 2.0 – biotech-atelier.com

Ако искате да се включите като спонсор или организационен партньор на събитието, можете да се свържете с организационния екип на адрес registration@biotech-atelier.com.

X