София обсъжда с Берлин присъединяване към платформата Start Alliance
24.01.2019
Започна регистрацията за 5-ия Международен B2B ден за софтуерни компании 2019 във Виена
28.01.2019

Кметът Йорданка Фандъкова се срещна с Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България

 

„Изграждане на зелени и нискоемисионни сгради, с отчитане на обществения интерес и влиянието върху градската среда“, това препоръча кметът на София Йорданка Фандъкова при срещата с Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБСБ).

“Инвестициите, които правите в бизнес сгради, влияят на околната среда, затова е важно вниманието към озеленяването и използването на енергоефективни материали и технологии”, посочи също кметът Фандъкова.

„За бизнеса е важно създаването на устойчиви бизнес сгради и затова ще продължим да акцентираме в създаването на сгради с много зелени площи, дървета и паркова среда„, каза Таня Косева-Бошова, председател на Управителния съвет на АСБСБ.

Новите офис сгради и бизнес центрове са свързани с изграждане на инфраструктура и осигуряване на места за паркиране. „Още при планирането им е съществено и отчитането на възможността за достъп на служителите с обществен транспорт, което е важно за подобряване качеството на въздуха в града“ – посочи също кметът Фандъкова. По думите й през последните години започнахме и изпълняваме най-мащабната модернизация на превозните средства на градския транспорт и разширението на метрото. С доставката на още 82 нови автобуси тази година автобусите на линия ще бъдат обновени на 90%, а метрото, първите 8 км от третия лъч на което предстои да бъдат пуснати, ще има общо 48 км метромрежа.

От Асоциацията подкрепиха насърчаването на използването на градски транспорт и посочиха, че внимателно следят проектите за развитие на транспорта, в т.ч. Нощния транспорт, метрото и изграждането на инфраструктура. Адина Уелш, която е изпълнителен директор на „Райфайзен Пропърти Мениджмънт България“, посочи и интереса към насърчаването на ползването на споделено пътуване, което също е важно за намаляването на автомобилите в града.

По време на срещата г-жа Фандъкова запозна присъстващите с приоритетите за развитие на София, както и с проекта за бюджет на общината през 2019 г.

Главният архитект на София арх.Здравко Здравков представи проекта за изграждане на бул.“Филип Кутев“.

Асоциацията работи в тясно сътрудничество с Общинската агенция за приватизация и инвестиции и в резултат на това беше реализирано съвместно участие с щанд на София на международното изложение в Мюнхен – EXPO REAL 2018, в което столицата на България като град получи отлична възможност да покаже своите предимства като място за инвестиции и бизнес. Предвижда се сътрудничеството в тази област да продължи.

В срещата взеха участие арх. Здравко Здравков – главен архитект на София, заместник-кметът на София Дончо Барбалов и Владимир Данаилов – изпълнителен директор на Общинската агенция за приватизация и инвестиции.

 

X