Прогнози за пазара на недвижими имоти в България и Европа през 2018
03.04.2018
Холадски студенти избраха София като част от учебната програма по изготвяне на доклади за бакалавърска степен
10.04.2018

Кандидатствайте за достъп до услугите по програма “Advice for Small Businesses“ на ЕБВР

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Европейският консултантски център по инвестиционните въпроси и Европейският съюз (ЕС) отвориха нов прозорец за участие в програмата “Advice for Small Businesses“ в подкрепа на малките и средни предприятия (МСП), желаещи да получат консултантска помощ за устойчив растеж.

В рамките на програмата за първите две години над 70 български фирми ще получат достъп до съвременни, местни и международни консултантски услуги в широк кръг от области като стратегия, търговия и насърчаване на износа, финансовото управление, ефективност на ресурсите, маркетинг и много други.

Повечето фирми с местна собственост с оборот от 0.5 до 50 млн. евро и по-малко от 250 служители могат да кандидатстват по програмата. Работейки в тясно сътрудничество с ЕБВР, първата стъпка на всяка компания в рамките на програмата ще е да направи оценка на своите нужди и възможности за растеж. След това ЕБВР ще свърже фирмата със специализиран консултант или международен експерт, който ще може да предложи необходимата експертиза. Програмата възстановява 67% от разходите за даден консултантски проект след успешното му завършване.  

Програмата е създадена през 1993 г. и към момента е представена в 27 страни, като е помогнала на повече от 20 000 предприятия да разраснат бизнеса си, често да наемат допълнителен персонал и да получат достъп до външно финансиране.

Повече информация за това как може да се възползвате от тази възможност, може да откриете на следния линк: http://www.ebrd.com/knowhow/bulgaria

X